Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă de 24 de ore pe un aeroport din Belgia: Toate zborurile anulate, mii de pasageri afectați, printre care și români
WhatsApp
Toate zborurile, atât cele de sosire, cât și cele de plecare, de pe aeroportul Charleroi din Belgia au fost anulate joi, 12 septembrie, din cauza unei greve de 24 de ore. 
Grevă de 24 de ore pe un aeroport din Belgia: Toate zborurile anulate, mii de pasageri afectați, printre care și români / Sursa - Pexels

Anunțul a fost făcut în această dimineață de către conducerea aeroportului, potrivit cotidianului belgian De Standaard. Aeroportul, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala belgiană, Bruxelles, este unul dintre cele mai utilizate de către români pentru călătoriile din și către România.

„Toate zborurile către și dinspre aeroportul din Charleroi au fost anulate. Din cauza mobilizării puternice a delegațiilor sindicale, nu putem garanta siguranța tuturor”, a declarat Nathalie Pierard, directorul de comunicații al aeroportului, într-un comunicat de presă.

„Este regretabil că pasagerii sunt ținuți ostatici în acest fel de aceste acțiuni crude.”

Mulți pasageri au aflat vestea abia joi dimineață, când au ajuns la aeroport, și au fost surprinși de amploarea acțiunii de protest. Multe dintre companiile aeriene au trimis notificări prin e-mail despre anularea zborurilor cu o seară înainte, dar nu toți pasagerii au avut ocazia să le vadă la timp, potrivit presei belgiene. Pasagerilor li s-a recomandat să nu se prezinte la aeroport și să contacteze direct companiile aeriene pentru informații suplimentare.

 

Greva a luat prin surprindere conducerea aeroportului

 

Deși sindicatele au depus un aviz de grevă încă de miercurea trecută, conducerea aeroportului se aștepta ca acțiunile să înceapă abia pe 19 septembrie. Greva vizează majoritatea joburilor operaționale din aeroport, inclusiv manipularea bagajelor, check-in-ul și reaprovizionarea aeronavelor.

Cauza principală a grevei o reprezintă condițiile de muncă ale personalului aeroportuar. Sindicatele susțin că absenteismul cauzat de boală a dus la o creștere excesivă a volumului de muncă, iar lucrătorii se confruntă cu o „politică de management agresivă”. „Angajații noștri se simt presați și suprasolicitați. Înțelegem că această situație creează disconfort pasagerilor, dar trebuie să facem cunoscute nemulțumirile noastre”, a declarat un reprezentant al sindicatului.

 

Curse anulate spre și dinspre România

 

Joi, pe aeroportul Charleroi erau programate să aterizeze și să decoleze mai multe zboruri din România, inclusiv două curse din Iași, două din Cluj-Napoca, una din Craiova și două din București. În plus, erau programate și zboruri de plecare către aceleași destinații. Companiile aeriene Ryanair și Wizzair, care operează numeroase zboruri între România și Belgia, au confirmat că toate cursele programate pentru astăzi au fost anulate.

„Pasagerii afectați care călătoresc spre/de la Bruxelles South Charleroi joi, 12 septembrie, au fost notificați prin e-mail, Push și SMS cu privire la anularea zborului lor din cauza grevei locale. Regretăm orice inconvenient cauzat pasagerilor de această grevă locală de handling la sol, care este în afara controlului Ryanair”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul companiei.

Hotnews încearcă să obțină reacții oficiale și de la alte companii aeriene afectate, pentru a aduce mai multe clarificări pasagerilor în situație de criză. Situația rămâne incertă, iar pasagerii sunt sfătuiți să urmărească actualizările oficiale pentru a evita alte inconveniente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel