Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia se teme de un val de migranți provocat de cutremurul din Turcia: Extinderea unui zid controversat
WhatsApp
Grecia și-a consolidat controalele de-a lungul frontierei sale terestre și maritime cu Turcia, pe fondul așteptărilor privind un nou val de sosiri de persoane strămutate în urma cutremurelor care au devastat sud-estul Turciei și nordul Siriei la începutul lunii.

Sute de polițiști de frontieră au fost dislocați pentru a întări efectivul de la frontieră, relatează Libertatea. Ei au început să patruleze granița terestră dintre Grecia și Turcia din regiunea Evros, în weekend, după ce măsurile de urgență au fost intensificate pentru a împiedica fluxurile așteptate.

„Migrarea în masă a milioane de oameni nu este o soluție”, a spus ministrul grec al migrației, Notis Mitarachi. El a insistat că acum este necesar ca ajutor de urgență să fie trimis în Turcia și Siria „înainte să se întâmple acest lucru”.

Decizii anticipează posibilitatea că unele dintre persoanele rămase fără adăpost în urma cutremurelor din 6 februarie – un dezastru care a provocat peste 50.000 de morți – vor începe să se îndrepte spre Europa în primăvară, dacă asistența umanitară nu sosește.

Patrulele au fost trimise la granița dintre Grecia și Turcia, iar Mitarachi a cerut o protecție sporită a frontierelor continentului, cu o infrastructură de supraveghere sporită și garduri suplimentare.

 

Extinderea unui zid controversat de-a lungul frontierei terestre

 

La o conferință europeană privind managementul frontierei, organizată vineri în Atena, el a promis că extinderea unui zid controversat de-a lungul frontierei terestre va continua, indiferent dacă este finanțat de UE. Bariera de 35 de kilometri lungime și 5 metri înălțime se va dubla până la sfârșitul anului.

„Gardul va fi extins pe toată lungimea râului Evros, astfel încât să putem proteja continentul european de fluxurile ilegale”, a spus el.

Guvernul grec a mai anunțat că va procura și zeci de noi nave de pază de coastă pentru a patrula insulele Mării Egee care se învecinează cu coasta Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel