Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia, lovită de un nou val de căldură în această săptămână
WhatsApp
Mai multe state din Europa se confruntă cu temperaturi ridicate. Grecia, lovită de un nou val de căldură în perioada următoare.

În Spania, în mai multe regiuni continuă incendiile forestiere pe fondul valului de căldură, în Valencia au ars deja 9500 de hectare, norul de fum a ajuns peste Insulele Baleare.

În Grecia, Observatorul Naţional din Atena avertizează că un nou val de caniculă se va abate asupra ţării în această săptămână, cu temperaturi care vor depăşi 41 de grade în mai multe regiuni ale ţării. 

Observatorul Naţional din Atena avertizează că un nou val de caniculă care va dura câteva zile se va abate asupra Greciei în această săptămână, cu temperaturi care vor atinge 41 de grade Celsius în multe regiuni ale ţării. Nivelul de alertă pentru incendii se ridică la 4 până la 5, potrivit Rador.

Potrivit prognozei meteo, vineri va fi cea mai călduroasă zi. De joi până sâmbătă, termometrul în regiunile continentale ale Greciei va atinge valori între 37 şi 41 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în vestul ţării, iar pe insule valorile termice vor fi cu 2-3 grade mai scăzute.

Condiţiile meteo vor favoriza incendiile de vegetaţie şi de aceea autorităţile au interzis accesul în zonele de pădure.

În insula Thassos, ameninţată grav de recentul incendiu de pădure care încă mai are focare active în districtul Potamia, dar nu ameninţă zonele rezidenţiale ale insulei, unde mulţi turişti români îşi petrec vacanţa, a fost arestat un bărbat în vârstă de 65 de ani în posesia căruia a fost găsit material inflamabil.

 

Grecia. Cât a plătit un cuplu pentru o oră la terasă: „Este evident un fel de înșelătorie”

 

Doi turiști cred că au fost înșelați după ce au primit o notă de plată mult prea mare pentru ce au comandat. Cei doi se aflau în vacanță în Grecia, Mykonos, și au rămas cu gura căscată după ce au văzut câți bani trebuie să plătească pentru doar o oră la terasă.

Un cuplu din SUA a decis să bea ceva la un bar de pe malul mării. După ce s-au relaxat, au părăsit localul respectiv și au început să caute un taxi pentru a se întoarce în camera de hotel.

În căutarea lor, au observat că restaurantul anunța faptul că taxiurile pot fi chemate doar în interior, relatează a1.ro. Așa au decis să intre, cu toate că li s-a părut o practică bizară.

Cât au plătit cei doi turiști pentru o duzină de stridii și patru băuturi

 

 

Au hotărât să se așeze la o masă și, în timp ce așteaptau taxiul, femeia a propus să bea ceva. „I-am spus soțului meu: ‘Oh, de ce nu chemăm un taxi și luăm o băutură’. Asta a fost marea mea greșeală.”, și-a amintit Theodora McCormick.

Nu au primit un meniu și asta li s-a părut foarte ciudat, dar nu au protestat. În schimb, chelnerul a început să enumere băuturile pe care le au în restaurant.

Cei doi turiști au două beri, două martini și o duzină de stridii. Cei doi spun că ospătarul a făcut presiuni să le comande. Când a venit nota de plată, au crezut că nu văd bine.

„A fost Mykonos; știam că va fi un preț ridicol… 250 de euro, la asta ne gândeam. Dar am primit nota și era în jur de 560 de euro”, a spus femeia.

Ea consideră că au fost victima unei înșelăciuni și condamnă felul în care angajații restaurantului i-au tratat.

„I-am spus soțului meu: „Suntem într-o țară străină. Este ridicol, dar este evident un fel de înșelătorie. Vom plăti și vom încerca să ne ocupăm de asta mai târziu”, a mai zis turista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel