Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni spune că a identificat sursa majoră de imigranți ilegali din Italia 
WhatsApp
Giorgia Meloni spune că mafia este implicată în fluxul ilegal de imigranți care lovește Italia. 

Din monitorizarea din ultimii doi ani, au apărut „date alarmante” în „unele regiuni, în special Campania”, conform scenariului ilustrat de Giorgia Meloni în Consiliul de Miniștri.

Se pare că ar exista imixtiuni mafiote în sistemul de intrare în Italia. Mafia ar falsifica documente, iar imigranților ilegali li este permisă intrarea pentru a ocupa locuri de muncă unde există deficit, inclusiv munci sezoniere, în limitele cotelor stabilite în Decretele Prim-ministrului emise periodic.

La sfârșitul anului 2022, guvernul Meloni a lansat un decret pentru a permite intrarea a 82.705 de imigranți într-un an, iar apoi în 2023 a făcut planificarea cotei pe o perioadă de trei ani, fixând cota la 452 mii persoane, extinzând categoriile profesionale și sectoarele de producție care se află în deficit. De aceste cote și de sectoarele de deficit profită mafia, care încasează bani pentru a permite migranților italieni să intre în Italia. Meloni spune că a făcut o plângere la procurorul general pentru a fi demarată o anchetă națională. 

Meloni spune că a reușit reducerea fluxului de migranți

 

Conform datelor puse la dispoziiție de ministerul de Interne,  21.574 de migranți au debarcat până acum în țară, din luna ianuarie, față de 51.628 în aceeași perioadă a anului trecut. 

Măsurile luate de Meloni ar fi dus la diminuarea cu 60% a sosirilor ilegale față de aceeași perioadă din 2023. 

Un rezultat, „posibil mai ales datorită relațiilor de colaborare cu țările din Africa de Nord, Tunisia și Libia”, a subliniat premierul, convinsă că acordul cu Albania pentru realizarea celor două centre de imigranți va ajuta și mai mult. Meloni va merge sa verifice stadiul lucrarilor impreuna cu premierul albanez Edi Rama.

O primă anchetă, explică surse guvernamentale, a scos la iveală chestiuni neașteptate. Există o suspiciune puternică de „fraudă” legată și de „infiltrarea crimei organizate”, asupra căreia Meloni a anunțat intervenții „administrative și de reglementare” care urmează să fie lansate în cadrul unui Consiliu de Miniștri după reuniunea G7.

În lumina plângerii, parchetul antimafia va putea activa parchetele raionale, pentru "un impuls și coordonare a investigațiilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel