Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni, criticată pentru că s-a deplasat cu fiica sa la summitul G20: „Credeți că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc copilul?”
WhatsApp
Prim-ministrul Italiei Giorgia Meloni a respins criticile survenite ca urmare a faptului că s-a deplasat cu fiica sa la summitul G20, în insula indoneziană Bali, relatează dpa.
Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni: "Îmi propun să guvernez timp de cinci ani, în ciuda opoziției și nu numai"

După două zile de „muncă intensă”, Giorgia Meloni s-a confruntat cu o „dezbatere incredibilă” privind deplasarea împreună cu fiica sa în cele patru zile în care a fost plecată din ţară, a scris miercuri pe Facebook politicianul de extremă dreapta. Unele surse media au relatat încă de marţi că Meloni s-a deplasat la summit cu copilul ei în vârstă de 6 ani şi cu o bonă.

„Credeţi că e treaba dumneavoastră cum îmi cresc fiica?”, i-a întrebat Meloni pe „iniţiatorii” dezbaterii. Lidera partidului Fratelli d'Italia a insistat că are dreptul să facă tot ce este mai bine pentru naţiune fără a-şi priva fiica de prezenţa mamei.

 

Vezi și 

 

Venitul de cetățenie se taie la primul refuz de angajare. Guvernul Meloni reformează ajutoarele sociale

 

Guvernul Meloni anunță că va tăia venitul de cetățenie la primul refuz al beneficiarului pentru un loc de muncă. Venitul de cetățenie este de fapt un ajutor social introdus în 2019, care se situa în jurul valorii de 800 euro per beneficiar. 

Deși Guvernul Meloni a „testat” eleminarea venitului de cetățenie prin diverse mesaje venite pe surse în presă, efectele au fost unele negative și nu se va renunța în totalitate la acest program social. Totuși, vor fi câteva modificări importante care vor duce la economii importante și așa cum spune subsecretarul pentru Muncă, Claudio Durigon, nu se va mai încuraja „nemunca”. 

După primele 18 luni, dacă persoana nu și-a găsit un loc de muncă, este suspendată din subvenție și inserată timp de șase luni într-un program activ de specializare pentru ocuparea unui loc de muncă. De exemplu, respectivele persoane vor fi obligate să urmeze cursuri de formare adaptate profilului fiecărei persoane, dar și în funcție de cerințele companiilor.

Prin acest mod, a spus premierul Giorgia Meloni, ar putea fi făcute economii substanțiale pentru că nu se vor mai folosi banii Italiei, ci se vor putea deconta din resursele Fondului Social European.

Dacă după șase luni persoana în cauză nu reușește în continuare să ocupe un loc de muncă, spune Durigon, aceasta ar putea obține din nou bani și ar putea fi reintrodusă în programul "venit de cetățenie", dar cu o sumă diminuată. Astfel, pentru o persoană care a beneficiat de venitul de cetățenie și a urmat toate cursurile de calificare, dar nu și-a găsit un loc de muncă timp de 6 luni, venitul de cetățenie va fi diminuat cu 25% din suma inițială și va mai putea beneficia de această sumă o perioadă de încă 12 luni, timp în care va continua cursurile de recalificare și specializare.

Citește continuarea AICI...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel