Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Giorgia Meloni: "Avem o bucățică de România în Italia. Comunitatea română are o contribuție foarte importantă" - VIDEO
WhatsApp
Premierul italian Giorgia Meloni a transmis un mesaj după întâlnirea cu Marcel Ciolacu . 
Giorgia Meloni, mesaj după întâlnirea cu Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat, joi, că declaraţia pe care a semnat-o cu premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Roma, măreşte potenţialul de colaborare între cele două ţări, creează noi obiective şi noi priorităţi comune.

"Italia și România sunt țări unite, cu relații foarte puternice, cu legături culturale de mii de ani. Popoarele noastre au multe de împărtășit pentru că aparțin amândouă culturii latine. Este o prietenie care se regăsește și în relațiile economice dintre cele două țări. Avem o bucățică de România în Italia. Comunitatea română este comunitatea străină cea mai numeroasă ce are reşedinţă în Italia, mai mult de un milion de persoane, şi oferă comunităţii noastre o contribuţie foarte importantă. Acest summit fortifică prietenia noastră, lărgeşte colaborarea noastră către noi sectoare de interes comun. Am semnat acum o declaraţie comună foarte importantă care ne măreşte potenţialul, creează noi obiective, noi priorităţi împărtăşite. La această declaraţie s-au adăugat şi alte documente importante semnate de miniştrii noştri, alte şapte memorandumuri de înţelegere, înţelegeri tehnice în domenii precum apărare, justiţie, energie, protecţie civilă, formarea funcţionarilor publici", a afirmat Meloni, într-o declaraţie de presă comună cu Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

Ea a adăugat că unul dintre pilonii parteneriatului dintre România şi Italia priveşte dimensiunea politico-strategică şi securitatea comună care este atât de importantă, având în vedere războiul care se desfăşoară în centrul Europei, la graniţa României.

"Dimensiunea internă este o caracteristică esenţială a relaţiei noastre. Vrem să ne reîntărim colaborarea pentru a combate terorismul, ameninţările pe câmpul de cyber security, criminalitatea organizată. (...) Îi mulţumesc premierului Ciolacu şi pentru marea disponibilitate şi colaborarea pe care a arătat-o în ceea ce priveşte partea de justiţie. Avem multe puncte în comun pe care le-am împărtăşit, prin miniştrii noştri, nu le voi numi acum pe toate, dar, de exemplu, cred că este important, printre provocările pe care le avem, şi aceea ce priveşte posibilitatea ca deţinuţii condamnaţi definitiv să poată să fie în ţara lor de origine", a precizat Meloni.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, pe agendă aflându-se şi cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental. 

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel