Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gheorghe Nica, românul condamnat în cazul celor 39 de vietnamezi găsiţi decedaţi într-un camion frigorific, trebuie să plătească despăgubiri familiilor
WhatsApp
Românul Gheorghe Nica, condamnat în cazul celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi decedaţi într-un camion frigorific în Marea Britanie, a fost condamnat şi la plata a peste 65.000 de lire (81.735 de dolari) drept despăgubiri pentru familiile victimelor, informează vineri PA Media/dpa. 
Român, inculpat în Anglia, pentru moartea a 39 de vietnamezi, victimele au fost găsite într-un camion frigorific în Essex

În total, suma ordonată de justiţie să fie plătită familiilor victimelor de către condamnaţi este de peste 280.000 de lire.

La 23 octombrie 2019, 39 de persoane - 31 de bărbaţi, printre care doi adolescenţi de 15 ani, şi opt femei, cu vârste între 15 şi 44 de ani - au fost găsite decedate într-un camion frigorific al cărui container sosise cu feribotul de la Zeebrugge, Belgia. Fiecare dintre victime plătise până la 13.000 de lire sterline pentru a ajunge din Vietnam în Marea Britanie, pentru ceea ce ele credeau ca va fi un 'serviciu VIP'.

Însă, după ce au stat închise cel puţin 12 ore în camion, au murit sufocate când temperatura a ajuns la 38,5 grade Celsius, a reieşit la proces.

Gheorghe Nica, în vârstă de 46 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi britanică, considerat organizatorul principal, a primit în 2021 o pedeapsă de 27 de ani de închisoare.

Vineri, Serviciul Procuraturii Coroanei (CPS) a informat că, printr-un ordin de confiscare, lui Nica i s-a dispus să le plătească 65.157 de lire familiilor victimelor în termen de trei luni. În caz contrar, la pedeapsa cu închisoarea i se va adăuga încă un an.

O audiere desfăşurată luna trecută a relevat că românul a câştigat cel puţin 90.000 de lire din traficul de persoane.

Nica a fost unul din cei cinci membri ai bandei condamnaţi pentru omor, alţii primind pedepse pentru trafic de persoane.

Nord-irlandezii Ronan Hughes şi Maurice Robinson, românii Alexandru-Ovidiu Hanga şi Valentin Calotă, rezidenţi în Marea Britanie, au fost condamnaţi şi ei la plata a diferite sume drept despăgubiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel