Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Germanilor li se recomandă să sărbătorească Crăciunul „în schimburi”
Comisarul german pentru azilurile de bătrâni, Andreas Westerfellhaus, a sfătuit familiile să sărbătorească Crăciunul „în schimburi” anul acesta pentru a minimiza riscul infectării cu noul coronavirus, declarația citată de Deutsche Welle fiind făcută în cadrul unui interviu publicat marți.
Foto ILUSTRATIV

Westerfellhaus a declarat pentru Bild că oamenii ar trebui să sărbătorească Crăciunul cu mai puține persoane și de două ori.

„Vremuri neobișnuite necesită soluții neobișnuite”, a declarat acesta, adăugând că „gospodării diferite ar putea sărbători împreună în zile diferite”.

„Poți de asemenea să dai cadourile de Crăciun în 28 decembrie sau chiar mai târziu”, a mai afirmat comisarul.

 

Familiile germane iau o masă modestă în ajunul CrăciunuluiÎn mod obișnuit familiile germane iau o masă modestă în ajunul Crăciunului iar data de 25 este rezervată pentru o masă cu familia și prietenii.

De regulă centrele orașelor sunt transformate în piețe tradiționale de Crăciun în perioada respectivă însă cel mai probabil piețele vor fi anulate anul acesta, unele orașe anunțând deja asta.

Westerfellhaus a mai declarat că nu poate preciza dacă vizitele vor fi permise la toate azilurile de bătrâni și a recomandat vizitarea „decalată”.

 

„Oamenii au murit uneori singuri fără să își vadă persoanele iubite”Acesta a afirmat că măsurile de carantină impuse în primăvară care au izolat în mare parte azilurile au dus la condiții îngrozitoare pentru rezidenții acestora.

„Oamenii au murit uneori singuri fără să își vadă persoanele iubite. Un asemenea lucru nu trebuie să se mai repete”, a subliniat comisarul german.

„Aceste cazuri sunt șocante. Cred că este un lucru bun că ministrul sănătății Jens Spahn și cancelarul Angela Merkel au afirmat că nu va mai exista din nou o carantină totală a azilurilor de bătrâni”, a continuat acesta, potrivit HotNews.ro.

 

Guvernul federal dorește să păstreze școlile și creșele deschiseGuvernul federal al Angelei Merkel urmează să se întâlnească miercuri cu reprezentanții landurilor germane pentru a discuta noi măsuri de combatere a creșterii numărului de infecții cu coronavirusul.

Presa germană scrie că guvernul federal dorește să păstreze școlile și creșele deschise cu excepția regiunilor în care rata infecțiilor este catastrofal de mare, însă va avea o abordare mai dură în ceea ce privește restaurantele și evenimentele sportive.

 

[citeste si]


Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
2 dec 2020, 11:27
DCMedical.ro
24 noi 2020
DCBusiness.ro
2 dec 2020, 09:39
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCBusiness.ro
2 dec 2020, 09:39
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCNews.ro
2 dec 2020, 11:27
DCMedical.ro
24 noi 2020
Spectacola.ro
2 dec 2020, 11:44
Spectacola.ro
2 dec 2020, 11:44