Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germanii vor să facă engleze limbă oficială în sectorul public pentru a atrage mai mulți muncitori străini
WhatsApp
Anunț important pentru străinii care lucrează sau vor să se angajeze în Germania. Țara intenționează să facă din engleză o limbă oficială în sectorul public pentru a atrage mai mulți muncitori străini. 
Germanii vor să facă din engleză o limbă oficială în sectorul public pentru a atrage mai mulți muncitori străini / Foto: Unsplash

Britanicii nu sunt renumiți pentru abilitățile lor în materie de limbi străine, iar germana, cu gramatica sa complexă, este una dintre cele mai greu de învățat.  Dar mulți străini care vin să muncească în Germania ar putea fi scutiți de această corvoadă în viitor. 

Membrii guvernului german doresc să facă din engleză o limbă oficială în sectorul public, în încercarea de a atrage talentele străine în țară. 

Democrații liberi pro-business spun că birocrații ar trebui să fie obligați să devină anglofoni. 

 

Germanii vor să facă din engleză o limbă oficială în sectorul public pentru a atrage mai mulți muncitori străini

 

Ministrul Educației, Bettina Stark-Watzinger, a declarat că lipsa cunoștințelor de limbă germană este "un obstacol foarte mare" în încurajarea muncitorilor calificați să se mute acolo. 

„Trebuie să demonstrăm că suntem o țară de imigrație. Asta e semnalul”, a spus ea, conform Daily Mail.

Un document politic al Democraților Liberi elaborat de partid spune: "Limba este cheia unei integrări de succes. Promovarea limbii germane pentru lucrătorii calificați și familiile acestora trebuie, prin urmare, să fie extinsă în continuare. În același timp, engleza ar trebui să fie stabilită alături de germană ca limbă administrativă suplimentară în cadrul autorităților, pentru a facilita procedurile administrative”.

Aceștia consideră că acest lucru le va facilita expatriaților să facă față birocrației și va atrage cele mai bune talente din întreaga lume.

Oficialii partidului, cunoscut și sub numele de FDP, vor să faciliteze recunoașterea de către autorități a calificărilor din afara UE.

 

Aproape 900.000 de refugiați ucraineni au fugit în Germania

 

Regândirea vine după ce aproape 900.000 de refugiați ucraineni au fugit din războiul din țara lor natală pentru Germania.

Dar politica marchează o schimbare semnificativă pentru Partidul Liber-Democrat, care nu a fost întotdeauna un fan înfocat al limbii lui Shakespeare.

Răposatul Guido Westerwelle, fost ministru de externe, a atacat odată un reporter BBC pentru că a pus o întrebare în limba engleză la o conferință de presă din Berlin.

„Suntem în Germania aici. Vorbim germană”, a răbufnit politicianul democrat-liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel