Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania vrea să deporteze în Uzbekistan afganii care comit infracțiuni
WhatsApp
Germania vrea să trimită în Uzbekistan afganii care comit infracțiuni. 

Italia a dat startul măsurilor practice pentru limigarea migrației: Giorgia Meloni a anunțat că Italia urmează să operaționalizeze un centru de imigranți uriaș în Albania, acolo unde aceștia ar urma să primească un răspuns privind dreptul de a intra pe teritoriul țării. Germania propune un model diferit și a pornit discuții cu Uzbekistanul. 

Scopul este de a evita negocierile directe cu talibanii, relatează Bloomberg. După ce un polițist german a fost ucis de un cetățean afgan la Mannheim, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Germania este în discuții cu țările vecine Afganistanului pentru a facilita deportarea migranților afgani.

Scholz a declarat: „Ministerul de Interne se străduiește să faciliteze deportarea infractorilor periculoși. Acest minister negociază în prezent cu țările vecine Afganistanului cu privire la punerea în aplicare a acestei chestiuni. 

Ministrul de Interne Nancy Faeser, un membru înalt al social-democraților de centru-stânga din care face parte și cancelarul Scholz, a trimis oficiali la Tașkent, Uzbekistan, la sfârșitul lunii mai pentru a negocia un pact de migrație și deportare.

Conform planului propus, Uzbekistanul ar accepta un număr limitat de solicitanți de azil afgani respinși și deportați din Germania și apoi va aranja transportul lor în Afganistanul vecin cu ajutorul unei companii aeriene private care oferă zboruri către Kabul.

Uzbekistanul vrea deschiderea granițelor Germaniei pentru cetățenii săi

 

Guvernul uzbec ia în considerare ideea, dar dorește ca orice pact de migrație să includă și reguli bilaterale care să permită migrarea legală a lucrătorilor calificați din Uzbekistan în Germania.

Joachim Stamp, reprezentantul special al guvernului german pentru acordurile de migrație, este așteptat să călătorească în curând în Uzbekistan pentru discuții suplimentare cu privire la un astfel de acord.

„Infractorii periculoși și amenințările teroriste nu-și au locul aici”, a spus Scholz parlamentarilor, adăugând că Ministerul de Interne lucrează la implementarea practică și este deja în discuții cu țările care se învecinează cu Afganistanul. Germania a oprit complet deportările în Afganistan cu puțin timp înainte ca talibanii să revină la putere în vara lui 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel