Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un șofer român de TIR, întâlnire emoționantă cu doi transportatori ucraineni: „Mi s-a făcut pielea de găină, nu am știut ce să răspund”
WhatsApp
Ilie Matei, şoferul de camion cunoscut pe reţelele de socializare drept „Omul Şoselelor”, a povestit pe Facebook cum a decurs întâlnirea sa cu doi şoferi ucraineni într-o parcare de lângă Berlin, Germania.
Germania. Un șofer român de TIR, întâlnire emoționantă cu doi transportatori ucraineni: „Mi s-a făcut pielea de găină, nu am știut ce să răspund”

„Aș fi spus că e o zi la fel ca oricare, dar nu a fost chiar așa. După o noapte la volanul tigăii, dimineața pe la 5.30 m-am parcat la Berlin. Singurul loc liber a fost între două camioane de Polonia. Acum toți știm că băieții polonezi sunt ok pe șosele, dar în weekend-uri mai înfig steagul în câteva lăzi de bere și devin cetățeni liberi la exprimare și box. Aia e, am lăsat la îndemână un levier și o bucată de scândură în caz că trebuie anestezie la rană și m-am bagat la somn.

Pe la 11 tot ciripeau voci pe lângă cabina. Dau perdeaua și îi văd pe aștia doi pregătind prânzul ca niște bucătari de parcare cu 5 stele Michelin. Bine, la parcare stelele Michelin le dăm după marca cauciucurilor și a căpățânii care lovește prima bordură, nu pentru gust. De multe ori nici nu știi ce ai mancat, depinde cât a fost de profundă pălinca de acasă.

Cu fața aia de klingonian transpirat mă uit spre aștia și mă gândesc: Cam nasol, aștia nu-s polonezi că gătesc afară, aștia sunt altă nație, dar care dintre ele? Pun contactul și realizez că nu sunt din DB sau Ag pentru că aveam motorina intactă. Oricum nu am poblemă nici cu aia că aia fura de la bogați, nu de la amărâți ca mine”, povestește Ilie Matei.

 

Ilie Matei: „Mi s-a făcut pielea de găină”

 

Ucrainenii au fost cei care au intrat în vorbă cu el şi au încercat să socializeze. Ucrainenii au arătat mult bun-simţ şi au cerut voie până şi să-şi pornească motorul, pentru a putea folosi aerul condiţionat.

„Unul dintre puști îmi zice: Hello Rumania! Îl scanez bine pe viitorul pretendent al levierului dacă devenea obraznic și cu fața aia de turtă dospita îi raspund: Salut.... Cafe colega?? Ăsta e prea politicos și umblă și în boxeri pe aici....hmm, o vrea să mă treacă la palmares. Refuz inițial, dar apoi vine cu un pahar de plastic și îmi pune jumătate. Hai că a scăpat de levier pentru moment, dar ma rodea curiozitatea. Poland?? Aaaa, no...Ukraina. Ooo, forța Ucraina, good job guys!! Atat mi-a fost ....

Vine celălalt care vorbea bine engleză și îmi zice: Romania, thank you for ospitality! Thank you for everyting! Romania and Poland our brothers! Romania and Poland help our brothers, thank you Romania...thank you... a repetat de cateva ori chestia asta. A fost cel mai sincer mulțumesc pe care l-am simțit până în ultimul fir de păr.... Băi, mi s-a făcut pielea de găină.... nu am știut ce să răspund și am coborât..

I-am intrebat cum de au putut iesi din Ucraina și au spus că pentru șoferi se poate, mai greu dar se poate. Oamenii din puținul lor, că prăjeau câțiva cartofi și niște ouă au insistat să mănânc cu ei... nu m-au lăsat până nu am gustat. După vreo 2 ore au venit și m-au întrebat dacă mă deranjează să pornească motorul ca e foarte cald și nu au climă de staționare. Plus ca au cabina foarte mică, dar asta nu se pune prin comparație cu aia de 3500 e+ pe lună care nici măcar nu te salută tu fiind aceeași nație cu ei”, a mai povestit Ilie Matei.

 

„Oamenii de rând cu care avem contact ne vor percepe ca nație exact după cum ne comportăm”

 

El explică faptul că fiecare dintre aceşti oameni, fiecare dintre şoferii de TIR, prin natura acestui job care te poartă prin atâtea ţări străine, devin ambasadori ai ţării. 

„Fiecare dintre acești oameni, fiecare dintre noi prin natura acestui job care ne poartă prin atâtea țări străine devenim ambasadori ai țării noastre. Oamenii de rând cu care avem contact ne vor percepe ca nație exact după cum ne comportăm pe la ei prin țară. Nu a contat că acea cafea era o zeamă lungă și nu prea mănânc prăjeală, masa oferită de ei bate pentru mine toate restaurantele cu ștaif în care am mâncat cu oameni falși mâncare bine gătită pentru că venea din suflet, asemenea unei melodii care te pătrunde.

Nu merit eu recunoștința lor pentru că nu am făcut nimic pentru ea, ba din contră, nici nu știu ce reacție aș avea dacă aș fi în postura lor, dar asta îmi va rămâne întipărită mult timp, ca puștii ăștia 2 sunt ambasadorii ăia pe care mi i-aș dori și pentru noi ca țară, nu asemeni unora care cum trec de Nadlac rup în sex țara de origine și au numai cuvinte rele despre oamenii și locurile natale”, a conchis Omul Șoselelor pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel