Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un român a furat zeci de mașini în câteva luni: „Le luam doar pentru plimbare. Când se termina combustibilul, le lăsam“
WhatsApp
De îndată ce un român în vârstă de 26 de ani a fost eliberat din închisoare, în august 2018, a plecat din nou într-un „turneu“ de hoții. A furat 42 de mașini și bunurile din ele, înainte de a fi prins, după un accident.

Potrivit procurorului din Bonn, românul de 26 de ani  a comis 42 de infracțiuni în termen de șapte luni: 33 de furturi și spargeri de mașini, daune materiale, conducere fără permis de conducere și fuga de la fața locului în urma unui accident. Potrivit rechizitoriului, el a început turneul de furturi în Bonn în noiembrie 2018 și  a condus tot mai mult spre sudspre graniță.  Românul, recent ieșit din închisoare, care nu ave niciun ban și nu obținuse vreodată permis de conducere, a pus mai întâi ochii pe un VW Polo.

Ori de câte ori o mașină rămânea fără combustibil, o abandona și continua cu o altă mașină furată.  Pe lângă mașina în sine, el fura tot ce mai găsea de valoare în mașină: portofele cu numerar, cec și carduri de credit, bonuri de combustibil, telefoane mobile, permise de conducere, carduri de donare de sânge sau chiar ochelari de soare.

Fura mașini, apoi le abandona, când nu mai aveau combustibil

 

Abia după un accident a pus punct turneului infracțional... La ieșirea spre Saarbrücken de pe autostrada 1, el a pierdut controlul asupra unui Hyundai furat și s-a ciocnit de mai mulți copaci. Inculpatul a părăsit vehiculul nepotrivit și a fugit în România, unde a stat timp de un an. 

Printr-o urmă de ADN din mașina furată implicată în accident, anchetatorii l-au găsit pe inculpat, care are o condamnare anterioară pentru furturi și apartenență la u grup infracțional. Cu ajutorul unui mandat internațional de arestare, românul a fost transferat la JVA din Köln în martie și de ieri bărbatul, care a ajuns cu familia în zona Bonn, trebuie să răspundă în fața instanței regionale. Marți, inculpatul a recunoscut doar elementele esențiale: a folosit mașinile pentru excursii, nu a mai spus nimic, potrivit rundschau-online.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel