Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Ucizi un fluture sau un melc, plătești 50 000 euro amendă
WhatsApp
Faptul că Germania este o țară a regulilor nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Unele amenzi depășesc însă orice imaginație. 

Unii oameni primesc panică și alții sunt alergici la înțepături – dar totuși uciderea unei viespe poate avea consecințe destul de ... scumpe. 

În Germania, oricine calcă o viespe fără un motiv rezonabil, ucide sau distruge cuiburile, trebuie să plătească amenzi. Amenda diferă de la stat la altul.
În Bavaria, sunt posibile amenzi de până la 50.000 de euro pentru prinderea, rănirea sau uciderea speciilor de viespii protejate, melci sau fluturi. 

In unele landuri, intervalul de amenzi este mai mare, de exemplu în Baden-Wuerttemberg, Mecklenburg-Pomerania și chiar mai mult în NRW și în Thuringia. Acolo trebuie să plătiți deja pentru uciderea unei viespi neprotejate intre 15.000 si 50.000 de euro. 

Persoanele care suferă de alergii scapă de amenda

Important este sa aveți un motiv foarte bine întemeiat pentru uciderea viespii. Persoanele care suferă de alergii li se permite să ucidă viespi pentru a se proteja de un șoc alergic.
Chiar și în cazul albinelor, viermilor sau altor specii de insecte protejate, amenzi sunt foarte mari. Dacă doriți să evitați astfel de pedepse și nu doriți să omorâți o ființă fără sens, iată câteva sfaturi despre cum să eliminați cu ușurință viespi.

Simplul truc care  ajută împotriva viespilor

Cu câțiva pași simpli vă construiți propriul sistem de apărare a viespilor. Tot ce ai nevoie este o geantă de hârtie maro sau hârtie de copt maro. Acestea se face flostomoc și le fixează - de preferință cu șnurul - la înălțimea capului.




Lista de amenzi o puteți vedea aici: https://tierschutz.bussgeldkatalog.org/biene/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel