Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Șofer român, oprit pentru un control de rutină, dus direct în carantină
WhatsApp
Pe 20 februarie 2022, polițiști federali au verificat un automobil, cu numere de înmatriculare austriece, în zona Tribsees. Șoferul român, în vârstă de 29 de ani, se afla în drum spre Greifswald împreună cu alți trei conaționali.
Germania. Șofer român, oprit pentru un control de rutină, dus direct în carantina

Din verificarea șoferului, în baza de date a poliției, agenții federali au constatat că pe numele acestuia fusese emis un mandat de arestare pentru executarea unei pedepse de către Judecătoria Landau pentru conducere fără permis. 

Prin urmare, românul fusese dat în căutare. În 2019, cetățeanul român, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la 20 de zile închisoare sau la plata a 600 de euro. Până în prezent, acesta nu a achitat amenda și nu a executat zele de detenție, transmite Poliția Federală.

Cu ajutorul angajatorului său, amenda restantă a fost acum soluționată. Cu toate acestea, șoferul român nu a fost lăsat să-și continue călătoria împreună cu compatrioții săi, deoarece bărbatul a fost testat pozitiv pentru consum de alcool.

Departamentul de sănătate al districtului Vorpommern-Rügen l-a plasat pe bărbat în carantină oficială, după ce au fost finalizate formalitățile poliției.

Un alt muncitor român, de 24 de ani, a murit, sâmbătă după-amiază, după ce a fost înjunghiat într-un cinematograf din Berlin.

 

Germania. Tânăr român, înjunghiat mortal de doi conaționali

 

 

În cazul muncitorului în construcții, în vârstă de 24 de ani,  care a murit, sâmbătă, din cauza rănilor înjunghiate în Sony Center de pe Potsdamer Platz, deja au fost arestați doi suspecți. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, cei doi bărbați, în vârstă de 22 și, respectiv, 23 de ani, sunt colegi cu muncitorul decedat. Toți sunt cetățeni români, scrie morgenpost.de

Sâmbătă, în jurul orei 12:45, a fost dată alerta, iar la fața locului au ajuns medicii de pe ambulanță și polițiștii. Românul rănit a fost găsit într-o sală de recreere din subsolul Centrului Sony, acolo unde era cinematograful. Salvatorii au încercat să-l resusciteze pe bărbat minute în șir, dar nu au reușit. Din păcate, românul de 24 de ani a fost declarat decedat.

Poliția a interogat mai mulți martori, dintre care unii se aflau și în salonul în care s-a produs tragedia.  Și colegii victimei, care se aflau în sala de pauză, au fost audiați. Doi bărbați români, în vârstă de 22 și, respectiv, 23 de ani au fost apoi arestați ca suspecți, a anunțat duminică poliția.

Ancheta este efectuat de Departamentul omucideri a Oficiului de Stat al Poliției Criminale. „Pe baza interogatoriilor care au avut loc până acum, evenimentele nu pot fi încă evaluate în mod concludent”, a transmis polițiștii. Investigațiile sunt așadar încă în derulare. Deocamdată nu este clar dacă a fost o omucidere din culpă sau vătămare corporală, care a dus la moarte.

Sony Center, care cuprinde șapte clădiri, a fost proiectat de arhitectul vedetă Helmut Jahn. Deschis în iunie 2000, a devenit o atracție turistică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel