Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român prins în incendiu după ce transportorul său auto, încărcat cu mașini Wolkswagen noi, a luat foc în mers
WhatsApp
Un transportor auto și două autoturisme noi încărcate pe platformă au luat foc în mers pe Autostrada  A92, în districtul Landshut din Germania. Șoferul român, în vârstă de 27 de ani, a sesizat la timp focul și a reușit să se salveze și să asigure restul autoturismelor transportate.

Un transportor de mașini încărcat cu VW Polo nou-nouț a luat foc miercuri dimineață pe A92, în districtul Landshut. Cu toate acestea, datorită intervenției curajoase a mai multor persoane, majoritatea vehiculelor noi au putut fi salvate. 

După cum a raportat poliția rutieră Wörth an der Isar, transportorul auto se afla în jurul orei 11.40 în direcția München. Cu puțin timp înainte de intersecția Wörth, un cauciuc a luat foc brusc. Șoferul român, în vârstă de 27 de ani, a condus apoi duba pe banda de urgență.

Fumul dens a atras atenția asupra incendiului a doi șoferi și a șoferului unei măturătoare rutiere. Aceștia au oprit și l-au ajutat pe șofer pentru a împiedica extinderea incendiului. Din fericire, șoferul mașinii de măturat avea la bord un rezervor de apă mai mare și a reușit astfel să țină flăcările la distanță. Între timp, ceilalți bărbați au scos unele dintre vehiculele noi din zona de încărcare și, astfel, din zona de pericol. La scurt timp după aceea, pompierii din Dingolfing și Niederviehbach au sosit în cele din urmă și au reușit să stingă definitiv flăcările. 

Datorită intervenției lor curajoase, doar transportatorul de mașini și două vehicule noi au fost avariate în incendiu. Pagubele materiale sunt estimate la aproximativ 50.000 de euro. Atât șoferul român cât și echipajul de prim ajutor nu au fost răniți. Autostrada A92 a fost închisă pe o parte timp de aproximativ o oră din cauza lucrărilor de stingere și recuperare. S-a format o coadă de aproximativ cinci kilometri.

Cauza incendiului este suspectată în prezent ca fiind un defect tehnic al sistemului de frânare. 

(notă: imagine de arhivă cu rol ilustrativ)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel