Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Român în drum spre Belgia, prins drogat la volan: „Merg la un loc nou de muncă. Am luat pastile pentru nervozitate”
WhatsApp
Polițiștii au oprit un român, în vârstă de 42 de ani, care prezenta semne specifice consumului de droguri. Acesta a declarat că era în drum spre noul său loc de muncă din Belgia și că luase doar pastile împotriva nervozității.   

Ofițerii Departamentului de trafic din Wörrstadt au observat semne care indicau consumul de droguri, atunci când au verificat un șofer pe A61, în apropiere de Gau-Bickelheim, la 12 ianuarie 2022.

Românul în vârstă de 42 de ani a declarat că era în drum spre noul său loc de muncă din Belgia și că luase doar pastile împotriva nervozității. Astfel că a negat că ar fi consumat substanțe interizse.

Cu toate acestea, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta avea deja un cazier pentru trafic de cocaină. Testul de droguri efectuat ulterior a indicat, de asemenea, cocaină în organismul românului.

Deoarece pasagerul de 39 de ani luase și el cocaină și părea amețit, nu i s-a permis să continue să conducă în locul șoferului. De asemenea, acesta din urmă, un bărbat de 42 de ani, a fost supus și unui test de sânge.

Spre surprinderea oamenilor legii, la secție a apărut, la volanul mașinii, pasagerul drogat. Polițiștii i-au deschis și lui dosar penal și l-au supus unei analize de sânge. În plus, din mașina celor doi au fost confiscate un pistol paralizant deghizat în lanternă, o sumă mare de bani și droguri, informează un comunicat al poliției.

 

Șofer român, prins drogat la volan, s-a ales cu o amendă uriașă

 

Cazurile românilor prinși drogați la volan, în Germania, sunt tot mai numeroase. Astfel, un caz asemănător a avut loc și în timpul unui control, în zona de odihnă de lângă Leipheim, unde agenții din cadrul poliției rutiere din Neu-Ulm au oprit un automobil, înmatriculat în Franța, care li s-a părut suspect.  La volanul mașinii se afla un șofer român.

Mașina era parcată într-o stație Peco, din zona de service din Leipheim. La verificarea șoferului, un român, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Franța, polițiștii au găsit semne clare ale consumului recent de droguri.

Forțele de ordine l-au supus unui test rapid de depistare a drogurilor. Testul a confirmat suspiciunea, motiv pentru care șoferului român i-a fost prelevată o probă de sânge, relatează augsburger-allgemeine.de.

Pasagerul din mașină, care nu consumase droguri, a fost nevoit să conducă automobilul, pentru a-și continua călătoria. Șoferul român, care consumase droguri, riscă acum o amendă de trei cifre și interdicția de a conduce în Germania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel