Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. ROMÂN, CONDAMNAT pe VIAȚĂ după ce a COMIS o CRIMĂ ORIBILĂ
Un român de 23 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Germania, după ce a ucis o femeie și a agățat-o de o balustradă, pentru a induce în eroare autoritățile. Deși inițial s-a crescut că victima s-a sinucis, românul a recunoscut în cele din urmă fapta.
Sursa foto: captură kurier.at

Tânărul a fost condamnat marți, pe 17 august, la închisoare pe viață - cea mai dură sentință permisă de legislația germană. Ancheta a scos la iveală că Sava J, un român stabilit în Büdesheim (o localitate din vestul Germaniei), a sufocat-o pe Bianca H., o afaceristă de 51 de ani, proprietară a unei cunoscute herghelii.

Românul a ajuns în Germania în urmă cu trei ani, moment în care s-a angajat la crescătoria de cai pe un salariu 250 – 300 de euro pe săptămână.

 

Voia o mărire


Bărbatul ar fi cerut la un moment dat bani în plus, însă Bianca H. nu ar fi fost de acord. De aici și până la o tragedie a mai fost un pas. Supărat din cauza refuzului, românul a strangulat-o pe afaceristă pe 10 septembrie 2018. Pentru a nu stârni suspiciuni, acesta a legat-o pe femeie de o balustradă.

Sava a intrat în vizorul poliției germane încă de la începutul investigațiilor, dar a dispărut imediat. Ca urmare a cercetărilor, bărbatul a fost depistat în localitatea austriacă Mollmannsdorf, din districtul Korneuburg.

 

A recunoscut crima în faţa anchetatorilor


Polițiștii l-au identificat și arestat la începutul acestui an, pe 21 ianuarie. "A fost surprins și nu a opus rezistență", a declarat un anchetator, potrivit kurier.at.

În timpul audierilor din Austria, Sava a recunoscut totul, fiind trimis în Germania pentru proces.

Pe 17 septembrie 2019, magistrații germani l-au condamnat la detenție pe viață. Sentința a fost extrem de dură pentru că bărbatul a premeditat fapta, iar crima a fost de o violență înfiorătoare. Mai mult, pentru a induce în eroare autoritățile, Sava J a înscenat o sinucidere, legând-o pe femeia lipsită de viață de o balustradă, în casa ei.

Verdictul nu este final, iar avocații românului au anunțat că vor face apel, anunță Observator.

 

[citeste si]


Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
1 iun 2020, 21:46
DCMedical.ro
1 iun 2020, 21:38
DCBusiness.ro
1 iun 2020, 21:41
DefenseRomania.ro
1 iun 2020, 22:34