Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. ROMÂN, CONDAMNAT pe VIAȚĂ după ce a COMIS o CRIMĂ ORIBILĂ
WhatsApp
Un român de 23 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Germania, după ce a ucis o femeie și a agățat-o de o balustradă, pentru a induce în eroare autoritățile. Deși inițial s-a crescut că victima s-a sinucis, românul a recunoscut în cele din urmă fapta.
Sursa foto: captură kurier.at

Tânărul a fost condamnat marți, pe 17 august, la închisoare pe viață - cea mai dură sentință permisă de legislația germană. Ancheta a scos la iveală că Sava J, un român stabilit în Büdesheim (o localitate din vestul Germaniei), a sufocat-o pe Bianca H., o afaceristă de 51 de ani, proprietară a unei cunoscute herghelii.

Românul a ajuns în Germania în urmă cu trei ani, moment în care s-a angajat la crescătoria de cai pe un salariu 250 – 300 de euro pe săptămână.

 

Voia o mărire


Bărbatul ar fi cerut la un moment dat bani în plus, însă Bianca H. nu ar fi fost de acord. De aici și până la o tragedie a mai fost un pas. Supărat din cauza refuzului, românul a strangulat-o pe afaceristă pe 10 septembrie 2018. Pentru a nu stârni suspiciuni, acesta a legat-o pe femeie de o balustradă.

Sava a intrat în vizorul poliției germane încă de la începutul investigațiilor, dar a dispărut imediat. Ca urmare a cercetărilor, bărbatul a fost depistat în localitatea austriacă Mollmannsdorf, din districtul Korneuburg.

 

A recunoscut crima în faţa anchetatorilor


Polițiștii l-au identificat și arestat la începutul acestui an, pe 21 ianuarie. "A fost surprins și nu a opus rezistență", a declarat un anchetator, potrivit kurier.at.

În timpul audierilor din Austria, Sava a recunoscut totul, fiind trimis în Germania pentru proces.

Pe 17 septembrie 2019, magistrații germani l-au condamnat la detenție pe viață. Sentința a fost extrem de dură pentru că bărbatul a premeditat fapta, iar crima a fost de o violență înfiorătoare. Mai mult, pentru a induce în eroare autoritățile, Sava J a înscenat o sinucidere, legând-o pe femeia lipsită de viață de o balustradă, în casa ei.

Verdictul nu este final, iar avocații românului au anunțat că vor face apel, anunță Observator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel