Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania propune plafonarea salariilor pentru fotbaliști
WhatsApp
Clubul german Werder Bremen, prin vocea directorului său executiv Klaus Filbry, susţine introducerea unui plafon salarial în fotbal şi a oferit o sugestie concretă care ajute cluburile să scape de spirala creşterii salariilor jucătorilor, transmite DPA.

Filbry, 54 ani, susţine că acest subiect ar trebui discutat de Liga germană de fotbal (DFL), cu prilejul unui interviu pentru revista financiară Business Insider.

Oficialul lui Werder pleacă de la premisa că echipele angrenate în cupele europene au nevoi diferite faţă de celelalte din campionat şi acest lucru ar trebui să se reflecte în plafonul salarial.

Pentru un club participant în Liga Campionilor, Filbry a sugerat un plafon salarial între 200 şi 250 milioane euro, 150 milioane euro pentru un club din Europa League şi 100 milioane pentru restul cluburilor din Bundesliga.

Werder Bremen, de exemplu, concurează cu alte cluburi care datorită structurii lor de organizare de tipul unei companii au oportunităţi financiare diferite, a opinat Filbry.

Cluburi mari ca Bayern Munchen şi Borussia Dortmund întâmpină însă probleme comparativ cu cluburile susţinute de state sau oligarhii.

Pandemia a lovit grav cluburile de fotbal



Pe de altă parte, Filbry a opinat că pandemia de coronavirus a avut consecinţe financiare semnificative, prin pierderea unor venituri de 35 milioane euro din vânzarea biletelor şi a drepturilor de televizare.

''Acesta este un dezavantaj financiar pe care trebuie să-l acceptăm'', a adăugat oficialul clubului din Bremen, care a fost nevoit să facă un împrumut bancar de 20 milioane euro, garantat de autorităţile locale. Clubul riscă alte provocări în viitor dacă nu îşi va asigura locul în Bundesliga şi în sezonul următor.

Înaintea ultimelor două etape, Werder ocupă locul 15, deasupra zonei periculoase, dar este la egalitate de puncte cu Arminia Bielefeld, locul 16, care implică un meci de baraj pentru menţinerea în Bundesliga, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel