Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Povestea unei prostituate românce nevoită să își vândă corpul pentru că avea datorii în țară: „În concedii mă întorc la copiii mei”
WhatsApp
Prostituatele din Germania au un centru special de consiliere care să le ajute. Jurnaliștii germani au prezentat povestea unei lucrătoare sexuale românce care a vizitat un astfel de centru în care Mahita Massaro și un coleg de la centrul de consiliere Pink sunt îngerii păzitori ai prostituatelor din raion.
Foto: ILUSTRATIV

Monica, în vârstă de 35 de ani, este una dintre femeile care lucrează ca prostituată în Schwarzwald-Baar-Kreis, un district rural din landul Baden-Württemberg din Germania. Ea plătește 400 de euro sau uneori mai mult pe săptămână pentru o cameră aici. Monica vine din România și trăiește și lucrează în acest domeniu „de vreo doi ani”, spune ea.

După divorț, a avut datorii, avea nevoie de bani și a venit în Germania la prostituție printr-o prietenă. „Meseria este în regulă”, spune astăzi românca cu părul lung și negru. O mare parte din banii pe care Monica îi câștigă din munca sexuală merg la familia ei din România. Ea continuă să se întoarcă în concedii acolo unde locuiesc copiii ei. „Uneori am nevoie de pauze”, spune ea.

 

O prostituată româncă a fugit cu banii de la petrecerea burlacilor: Ce pedepse au primit bărbații care s-au răzbunat

 

Românca a ajuns la centru după ce a rămas gravidă cu un client

 

O problemă mai mare a adus-o pe Monica la Pink în 2022. „Eram însărcinată”, spune ea. Prezervativul s-a rupt în timpul unui act intim. Mahita Massaro și colegul ei au reacționat rapid și au luat legătura cu un medic. „Am fost ajutată foarte prompt și bine”, confirmă Monica. Până în ziua de azi, ea continuă să se întoarcă în biroul mic și luminos, uneori cu documente de neînțeles, alteori doar pentru a vorbi.

Pentru Pink, femei precum Monica sunt adevărate campanii de publicitate. Ele transmit contactul colegelor care s-ar putea afla într-o situație de urgență. Din nou și din nou, consilierii vizitează femeile din bordeluri și stabilesc astfel contacte inițiale. Cu toate acestea, consilierii nu pot ajunge la toată lumea. „Există multă prostituție ilegală în zonă”, știe Mahita Massaro din numeroasele sale conversații de la fața locului. 

Monica, pe de altă parte, este lucrătoare sexuală legale, este înregistrată oficial și plătește impozit pe câștigurile ei. Românca spune că acest lucru este important pentru ea.

Centrul de consiliere oferă sfaturi de ieșire din acest domeniu și sprijin pentru reorientarea profesională. Cu toate acestea, nu este cazul pentru Monica în acest moment: „Mă bucur că știu că aș putea oricând să fac altceva din nou”.

Italia. Povestea unei escorte românce care se prostituează „doar pentru copil”: „Murim de foame. Altfel nu aș fi aici”

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel