Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. „Polițiste” românce, pradă de peste un milion de euro. Cum funcționa escrocheria care le-a îmbogățit
WhatsApp
Două românce, în vârstă de 29, respectiv 31 de ani, au fost arestate după ce au făcut o înșelăciune de peste un milion de euro, în Bielefeld, landul Renania de Nord-Westfalia, Germania.
Germania. „Polițiste” românce, pradă de peste un milion de euro. Cum funcționa înșelăciunea care le-a îmbogățit

Potrivit presei din Germania, victima a fost o femeie, în vârstă de 80 de ani, care a fost păcălită de cele două românce să-i dea toată averea. 

Româncele s-au dat drept polițiste și au sunat-o pe femeie spunându-i că în zona în care locuiește o bandă de hoți violenți români acționează și că ea ar fi următoarea victimă. Amplificând sperietura, româncele i-au spus victimei că vor să o și ucidă. 

Victima, de-a dreptul speriată, le-a ascultat pe „polițiste” care i-au spus să-și pună toți banii, bijuteriile, obiectele de valoare și cărțile de credit într-o geantă pentru a le pregăti să le ducă undeva în siguranță.

 

„Polițistele” românce, prinse și arestate

 

Femeia a ascultat de „sfatul polițistelor”, iar când româncele au ajuns la ea acasă au luat geanta și i-au promis că se vor întoarce și după ea să o ducă la o casă în care va fi în siguranță, până când vor fi prinşi hoţii în timp ce încearcă să-i spargă casa. 

Româncele nu s-au mai întors după victimă, iar femeia a sunat la Poliție să întrebe de ce întârzie întrucât era înfricoșată. Astfel, pensionara a aflat că a fost victima unei escrocherii, iar adevărații polițiști au deschis o anchetă.

„Polițistele” românce au fost prinse și arestate, dar anchetatorii au reușit să recupereze doar o parte din bunurile furate.

Paguba este estimată la peste un milion de euro, numai obiectele de valoare, aurul şi argintul victimei valorau 1,039 milioane de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel