Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. O româncă s-a căsătorit cu ea însăși, chiar în ziua în care trebuia să se mărite cu fostul iubit: „Am rămas cu inima zdrobită și mi-am spus mie DA”
WhatsApp
Lavinia Lazăr, o româncă stabilită în Germania, s-a căsătorit cu ea însăși. Femeia a făcut acest pas chiar în ziua în care trebuia să se mărite cu fostul iubit.
Germania. O româncă s-a căsătorit cu ea însăși chiar în ziua în care trebuia să se mărite cu fostul iubit: „Am rămas cu inima zdrobită și mi-am spus mie DA”

Totul a fost pregătit pentru o sărbătoare demnă. 12 femei s-au reunit într-o zi frumoasă. Au sărbătorit nunta împreună cu mireasa. Momentul emoționant a fost urmat de lacrimi de bucurie și emoție. La final a fost aruncat buchetul miresei, exact ca la o nuntă clasică. Ceea ce lipsea în acea zi specială – sau, strict vorbind, nu lipsea – era un partener. Pentru că Lavinia Lazăr s-a căsătorit cu ea însăși. „Cred că subconștientul meu a fost cel care știa de ce am nevoie pentru vindecarea mea. Așa m-am simțit foarte în siguranță”.

Un român din Germania ar fi fost concediat dintr-un motiv cât de poate de absurd: Mergea prea des la toaletă

 

„Am rămas cu inima zdrobită”

 

„Dacă crești ca femeie în lumea occidentală, ești puternic influențată de basme și filmele de la Hollywood”, spune Lavinia Lazăr. Aceasta include și ideea că ar trebui să se căsătorească într-o zi. Și asta era important pentru ea. Cu șase luni înainte de căsătoria de sine, lumea Laviniei arăta diferit. Partenerul ei de multă vreme o ceruse în căsătorie.

Cuplul s-a mutat într-un apartament mai mare, s-au gândit la copii, au vrut să fie o familie. Dar nu a mers. Visul de fericire conjugală cu copiii, casa și ferma s-a spulberat. „Apoi am rămas cu inima zdrobită. Și am spus: ok, se pare că nu am pe nimeni altcineva pe care să mă bazez în afară de mine. Am fost zguduită și apoi am decis că mă voi căsători în continuare, cu mine”.

 

„A fost mult mai greu decât credeam”

 

2. Germania. ... (germania--o-romanca-s-a-casatorit-cu-ea-insasi-chiar-in-ziua-in-care-trebuia-sa-se-marite-cu-fostul-iubit-am-ramas-cu-inima-zdrobita-si-mi-am-spus-mie-da-2.jpg)

FOTO: captură rbb24.de

Așa că într-o zi, Lavinia Lazăr stătea într-o cafenea, emoționată și cu lacrimi în ochi, știa: o nuntă în rochie albă, visul ei din copilărie, ar trebui să devină încă realitate. Trebuia să fie un imens „festival de iubire de sine”. Cu prieteni apropiați. A închiriat un mic teatru privat în München. A fost bufet, a fost dans și înainte a avut loc o mică ceremonie în care mireasa și-a spus „da”.

„Am spus da și m-am uitat în ochii a 12 femei și a fost mult mai greu decât credeam. Mi-a fost foarte frică”. Abia în acel moment și-a dat seama în ce se bagă cu adevărat. „Acest angajament deplin cu mine. Atunci am simțit că este o muncă adevărată. Și nu doar sclipici și șampanie”.

Când românca de aproape 40 de ani, care a crescut în România și a venit la Berlin să studieze, se uită înapoi la decizia ei de acum patru ani, este mult mai mult. Decizia de a se căsători cu ea însăși a marcat și o schimbare radicală în viața ei. Și-a părăsit slujba veche și acum lucrează ca „antrenor de sex și relații”.

Să te întrebi dacă vrei să te căsătorești cu tine însuți a fost un moment foarte emoționant. „M-am întrebat cum se simte și apoi m-am simțit wow, este un lucru flagrant să-mi spun da complet. Deci tuturor părților din mine, chiar și celor pe care nu le cred deloc așa de cool”. Abia atunci a înțeles ce înseamnă să te accepți cu tot ce te face special, inclusiv cu toate minusurile.

Piaţa forţei de muncă din Germania ar urma să scadă semnificativ până în 2060: Acolo lucrează 900.000 de români

 

„Ar trebui să ne căsătorim cu toții cu sine pentru o mai bună autocunoaștere?”

 

Căsătoriile cu sine înscenate par să fi fost o tendință de câțiva ani, în special pe rețelele de socializare precum Instagram. O tendință care, de exemplu în Japonia, este îndreptată și împotriva ideilor tradiționale despre parteneriate. 

Oricât de egocentrică ar părea pentru unele vedete, pentru Lavinia Lazăr există o întrebare importantă în spatele ei, cum te poți accepta, așa cum spune ea. „Cred că îngrijirea de sine sănătoasă și autocunoașterea sunt baza pentru a fi într-o comunitate bună și, în cele din urmă, pentru o relație bună”, spune ea.

Dar cum rămâne cu virtuțile sau așteptările clasice care sunt puse în mod obișnuit asupra unui parteneriat cu o altă persoană? Cu loialitatea atât de importantă pentru mulți? „Problema de a face față loialității, infidelității, cu toate micile capcane ale unei relații, te poți pune și tu”, spune Lazăr. Și deschide noi perspective. „Pentru mine, să fiu fidel cu mine înseamnă că nu tai sau suprim nicio parte din mine doar pentru a fi într-o relație”. În trecut, ea făcea adesea compromisuri în relații. „Dacă partenerul meu nu poate face față faptului că sunt așa cum sunt și asta este o parte cu adevărat importantă din mine, atunci nu voi intra în această relație”.

„Ar trebui să ne căsătorim cu toții pentru o mai bună autocunoaștere? Cu siguranță nu. Căsătoria cu mine a fost un act interior”, subliniază Lavinia Lazăr. Ea nu trăiește într-o bulă care se învârte în jurul ei, ci are mulți prieteni și este deschisă la relații. Și la un moment dat poate avea loc și o nuntă clasică. „Cu această căsătorie de sine, a fost și despre a descoperi cine sunt eu de fapt. Astăzi pot spune: sunt o persoană complet diferită. Am mai multă încredere în mine, sunt mult mai curajoasă și mult mai capabilă de relații”.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel