Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Risc de arsuri solare în acest weekend: Nivel neobișnuit de radiații UV 
WhatsApp
Oficialii avertizează asupra riscului de arsuri solare în acest weekend. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

În acest weekend, locuitorii din Germania sunt avertizați de Oficiul Federal pentru Protecţie împotriva Radiaţiilor (BfS) să fie precauți în fața soarelui care se va strecura printre nori.

Cu o valoare a indicelui de radiaţii ultraviolete (UV) de până la 6 sâmbătă - un nivel neobișnuit de ridicat pentru luna aprilie în Germania - există un risc crescut de arsuri solare. Agenția recomandă cetățenilor să utilizeze protecție solară, să se îmbrace corespunzător și să evite expunerea prelungită la soare, în special în timpul zilei.

Citește și: Un episod de căldură extrem de anormală lovește Spania: Prognoză 14-15 aprilie

Indicele UV indică nivelul maxim zilnic de radiații UV care pot provoca arsuri solare, iar valorile mai mari indică un risc crescut în lipsa protecției solare adecvate. În conformitate cu recomandările agenției, este indicat să se utilizeze protecție solară atunci când valoarea indicelui depășește 3 pe scară deschisă.

Pe teritoriul german, valorile de la 8 la 9 sunt comune în timpul verii, ajungând chiar și la 11 în zonele montane ale Alpilor din sudul țării. La nivel global, la Ecuator pot apărea valori de 12 sau chiar mai mari. Intensitatea radiațiilor UV este influențată de mai mulți factori, printre care poziția soarelui, prezența norilor, altitudinea și stratul de ozon, scrie Agerpres. 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel