Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania îi va primi pe liderii G7 în iunie, în Alpii bavarezi
WhatsApp
Summitul G7 de anul viitor ni Germania se va desfășura în Alpii bavarezi.
Foto: Pixabay

Următorul summit al liderilor G7, prezidat în 2022 de Germania, va avea loc în perioada 26-28 iunie la Castelul Elmau, Alpii bavarezi, a anunţat marţi guvernul german, relatează AFP, scrie Agerpres. 

''Castelul Elmau îndeplineşte toate cerinţele logistice şi de securitate'' pentru acest tip de reuniune internaţională, a subliniat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Complexul de 5 stele situat în sudul Germaniei a găzduit deja în 2015 summitul anual al celor şapte mari puteri prezidat atunci de fostul cancelar Angela Merkel.

Olaf Scholz îi va primi pe invitați



Va reveni succesorului său Olaf Scholz să-i întâmpine pe omologii săi din Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia, Canada şi Regatul Unit.

În cursul întâlnirii din 2015, Angela Merkel l-a condus în special pe preşedintele american de atunci, Barack Obama, într-o excursie bucolică într-un sat ai cărui locuitori s-au îmbrăcat în hainele tipice din regiune.

Germania va prelua preşedinţia G7 de la 1 ianuarie, succedând Regatului Unit, care i-a invitat pe liderii statelor din acest grup la summitul anual din iunie anul trecut la Carbis Bay, o mică staţiune balneară din Cornwall.

CITEȘTE ȘI: Președintele Franței vrea reangajarea Uniunii Europene în Balcanii de Vest

 

Preşedintele Emmanuel Macron a cerut joi o reangajare a UE în Balcanii de Vest în faţa noilor tensiuni din regiune şi a interferenţei puterilor regionale care urmăresc să destabilizeze Europa, transmite AFP, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

"Această regiune este astăzi traversată de noi tensiuni. Istoria se întoarce şi, uneori, chiar şi tragicul", a afirmat preşedintele Franţei, anunţând o conferinţă europeană dedicată acestei regiuni în luna iunie, în cadrul preşedinţiei franceze a Consiliului UE ce va fi exercitată în prima jumătate a anului 2022.

"Astăzi avem o responsabilitate specială în ceea ce priveşte Balcanii de Vest", a explicat el în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Elysee în care a prezentat priorităţile preşedinţiei franceze.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel