Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Autocar cu români, controlat de polițiști: Șoferii conduceau de 30 de ore fără pauză de odihnă
WhatsApp
Un autocar cu 42 de români la bord, care călătorea din România spre Franța, a fost oprit de polițiștii din Germania, în Grünstadt, landul Renania-Palatinat.
Germania. Autocar cu români, controlat de polițiști: Șoferii conduceau de 30 de ore fără oprire. FOTO: captură swr.de

După cum a anunțat ieri poliția, oficialii au controlat vineri traficul pe A61, A6 și A 650 și au condus autobuzul din România până la o stație de camioane lângă Grünstadt. Potrivit poliției, din documentele prezentate de cei doi șoferi de autobuz rezultă că tocmai au efectuat o cursă Franța-România și au pornit din nou, din România spre Franța, fără să ia o pauză de odihnă, așa cum prevede legea.

Autoritățile spun că cei doi șoferi români ar fi fost pe drum non-stop de aproximativ 30 de ore. Șoferii au trebuit mai întâi să se odihnească înainte de a li se permite să continue călătoria cu pasagerii lor. Amenzile vor fi aplicate șoferilor și companiei de autocare.

2. Germania. ... (germania--autocar-cu-romani--controlat-de-politisti-soferii-conduceau-de-30-de-ore-fara-oprire-2.jpg)

Poliția din Germania, controale la microbuze și autocare: Român amendat cu 2.000 de euro și dus la închisoare

 

Un alt autocar a fost oprit de polițiștii germani la finele anului trecut

 

Un caz de acest fel a fost observat și pe 11 noiembrie 2022. Un pasager dintr-un autobuz din Europa de Est a informat un cunoscut că se temea pentru siguranța lui. Autobuzul în care se afla era pe drum fără oprire de trei zile. Autobuzul a fost, de asemenea, oprit și verificat la Grünstadt. În autobuz se aflau 71 de pasageri și trei șoferi, care făceau pe rând. Șoferii au intrat în pauze, dar după ce i-au chestionat pe pasageri a devenit clar că nimeni nu s-a odihnit. Pe deasupra, cei trei șoferi nu aveau permis de conducere pentru autocare. Au fost deschise proceduri penale. 

Două săptămâni mai târziu, poliția de autostrăzi a oprit din nou un autobuz de la aceeași companie. De asemenea, șoferii au făcut prea puține pauze, iar permisele lipseau. Drept urmare, poliția a efectuat o inspecție la scară largă la începutul lunii decembrie 2022. Aceeași companie de autobuze a fost prinsă din nou - de data aceasta, însă, în zona Karlsruhe.

Copilul unei românce, arestat într-o gară din Germania: A fost pus la pământ de polițiști

Poliția vrea să continue controalele și în luna februarie.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel