Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„German, caut nevastă româncă”. Serioşi, fideli, hotărâţi şi cu o situaţie materială deosebită. Străinii, vrăjiți de frumusețea româncelor
WhatsApp
Nu puţini sunt străinii vrăjiţi de frumuseţea româncelor, de calităţile lor de gospodine, dar şi de interesul acestora pentru întemeierea unei familii. În acelaşi timp tot mai multe românce caută bărbaţi germani, austrieci, elveţieni pentru seriozitatea, respectul şi siguranţa pe care aceştia ştiu să le ofere.
„German, caut nevastă româncă”. Serioşi, fideli, hotărâţi şi cu o situaţie materială deosebită. Străinii, vrăjiți de frumusețea româncelor

Antoaneta Hambitzer este o arădeancă emigrată în Germania în perioada comunistă, în 1986 şi reîntoarsă în România, după 1990. Îşi împarte timpul între România, unde locuieşte şi Germania, unde are o agenţie matrimonială.  

„Ideea de a înfiinţa o astfel de agenţie matrimonială axată pe relaţii stabile, serioase şi căsătorii între bărbaţii nemţi şi femeile românce mi-a venit după ce am citit într-un ziar din Germania despre o astfel de firmă care intermedia căsătorii între bărbaţi nemţi şi femei din Polonia. M-am gândit că este un lucru pe care mi-ar plăcea şi mie să îl fac. Cunoscând atât cultura din România, cât şi pe cea din Germania mi-a venit ideea să deschid şi eu o agenţie. Dintotdeauna mi-a plăcut să interacţionez cu oamenii, inclusiv prin natura jobului de recepţioner la hotel pe care îl practicasem până atunci”, povesteşte Antoaneta, potrivit Adevărul.   

Agenţia a apărut în 1993, pe vremea când nu existau reţele de socializare şi cererea pentru servicii matrimoniale era încă mare.

„Nu a fost deloc uşor la început, am muncit enorm ca să ajung să îmi fac o cartotecă, să îmi dezvolt un portofoliu de bărbaţi şi femei. M-am menţinut pe piaţă, prin originalitate şi seriozitate: spre deosebire de alte platforme de dating, la mine focusul a fost dintotdeauna pe căsătorie. Persoanele care apelează la ajutorul meu nu îşi doresc relaţii de-o vară”, mai spune arădeanca. 

G Ad:

 

Germanii, austriecii, elveţienii sunt serioşi şi fideli 

 

Iar clienţii agenţiei sunt preponderent cetăţeni germani sau cu rezidenţă germană, dar şi austrieci sau elveţieni. ”Serioşi, fideli şi hotărâţi, cu educaţie, şi nu în ultimul rând, cu o situaţie materială deosebită, aceştia caută relaţii stabile şi de lungă durată. Iar eu mă implic în mod direct şi ţin să verific şi să cunosc fiecare persoană din portofoliul meu. Astăzi, după aproape 30 de ani de activitate, încă îmi place să unesc destine”, susţine Antoaneta.   

Aceasta adaugă că bărbaţii din Germania apreciază foarte mult frumuseţea femeilor din România şi faptul că sunt orientate spre a-şi întemeia o familie, într-o măsură mult mai mare decât femeile din ţara lor. „Clienţii mei sunt bărbaţi care nu au timp şi nici nu au unde să cunoască pe cineva, vin obosiţi de la serviciu şi nu au răbdarea şi perseverenţa să stea serile pe Internet şi să schimbe impresii cu zeci de prietene”, explică Antoaneta motivele pentru care nemţii apelează la serviciile agenţiei.   

Procentual, cam 25% din ei au vârste sub 35 de ani, nu au mai fost căsătoriţi, nu au copii şi îşi doresc o familie, în timp ce 60% au vârste între 45 şi 50 de ani, în general divorţaţi şi care vor să-şi refacă viaţa. O categorie mică – 15% - este reprezentată de bărbaţii peste 60 de ani.   

„În general, bărbaţii nemţi preferă femei cu 5-10 ani mai tinere decât ei, însă pretenţiile sunt în general justificate. Un bărbat de 50 de ani din Germania arată mai tânăr cu 10 ani decât un român de aceeaşi vârstă, pentru că se îngrijeşte mai mult, calitatea vieţii este mai bună, trăieşte mai sănătos”, consideră Antoaneta. 

 

Ce caută româncele la nemţi 

 

De cealaltă parte, româncele caută să înceapă o nouă viaţă în alt mediu.

„Caută alte caractere.  Apreciază seriozitatea, respectul, siguranţa oferită de partener. Plus faptul că pe ele nu le costă nimic”, enumeră Antoaneta. Primul pas către o astfel de relaţie este înscrierea în agenţie şi completarea unui chestionar referitor la aspectele fizice şi de personalitate căutate, plus câteva fotografii actuale. Şi neapărat, să cunoască limba engleză, limbă în care se poartă conversaţiile între aplicanţi.

„Experienţa mi-a dovedit că peste 80% dintre căsătoriile pe care le-am facilitat nu ar fi avut loc dacă m-aş fi ghidat exclusiv după doleanţele clienţilor mei. Ori el, ori ea au refuzat la început întâlnirea, doar judecând după fotografii, dar şi-au schimbat impresia după ce s-au văzut. Pozele sunt foarte relative şi chiar te pot induce în eroare, aşa că sfatul meu este să fie flexibile şi să aibă încredere în mine şi în experienţa mea”, afirmă Antoaneta.   

În cazul bărbaţilor, aceştia trebuie să achite la înscriere un comision de 50 de euro. În fiecare săptămână, mai spune aceasta, cel puţin un bărbat din Germania vine în Bucureşti, Timişoara sau în alte oraşe ale ţării ca să se întâlnească cu o femeie din România (sau mai multe). Pe lângă întâlnirile individuale pe care le intermediază, agenţia organizează şi petreceri de socializare şi cunoaştere, majoritatea în Bucureşti. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
18 ian 2022, 16:45
DCMedical.ro
18 ian 2022, 15:39
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 15:15
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCBusiness.ro
18 ian 2022, 15:15
DefenseRomania.ro
18 ian 2022, 17:20
DCNews.ro
18 ian 2022, 16:45
DCMedical.ro
18 ian 2022, 15:39
Spectacola.ro
18 ian 2022, 19:34
Spectacola.ro
18 ian 2022, 19:34