Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul lui Putin recunoaște haosul de pe front: "E o situație tensionată"
WhatsApp
Generalul însărcinat de Putin pentru operațiunea din Ucraina recunoaște că trupele ruse nu reușesc să mai facă mare lucru în Ucraina. 
Continuă umilința pentru armata lui Putin, care abandonează treptat marele oraș Melitopol în fața contraofensivei fulgerătoare a Kievului / Foto: Unsplash

Armata rusă a declarat marţi că situaţia de pe teren în Ucraina este "tensionată" pentru trupele sale în faţa unei contraofensive ucrainene, în special la Herson, oraş a cărui populaţie urmează să fie evacuată în curând, după mai multe eşecuri semnificative ale forţelor ruse în estul şi sudul ţării, relatează AFP.

"Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti", a declarat pentru televiziunea publică rusă Rossia 24 generalul Serghei Surovikin, responsabil cu operaţiunile ruseşti în Ucraina de zece zile.

"Regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră", adunându-şi "toate rezervele" pentru o contraofensivă, a spus el.

Potrivit generalului Surovikin, situaţia este "foarte dificilă" în special la Herson, capitala regiunii omonime ocupate militar de Rusia din primăvară şi anexată în septembrie în sudul Ucrainei, din cauza atacurilor ucrainene care vizează "infrastructurile sociale, economice şi industriale" ale oraşului, relatează Agerpres. 

 

Rusia anunță că va continua mobilizarea. Doar anumite regiuni ar fi încheiat-o

 

 

Mobilizarea parţială a sute de mii de rezervişti pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina nu s-a încheiat ''deocamdată'', deşi mai multe regiuni au finalizat deja procesul, a afirmat Kremlinul marţi, potrivit AFP.

''Deocamdată nu există încă un decret prezidenţial'' care să pună capăt mobilizării, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declaraţia sa intervine la o zi după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat închiderea centrelor de mobilizare militară în capitala rusă, deschise de aproape o lună.

Capitala rusă, apreciase primarul Moscovei, şi-a îndeplinit cota de recruţi care vor fi trimişi să lupte în Ucraina, de la anunţarea mobilizării parţiale de către preşedintele Vladimir Putin, la 21 septembrie.

Acest anunţ a provocat puternice îngrijorări şi a dus la exodul a zeci de mii de ruşi din ţară pentru a evita să fie înrolaţi.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a afirmat că anticipează ca acest val de mobilizare să se finalizeze ''în două săptămâni'', admiţând că s-au înregistrat rateuri.

Peskov a spus marţi că mai multe regiuni şi-au încheiat procesul de mobilizare, dar nu a specificat care sunt acestea.

''Ministerul Apărării a stabilit cote pentru fiecare regiune. Unele spun că au terminat acest proces'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă de presă, asigurând că autorităţile ruse nu vor mobiliza mai mult decât cifra anunţată de 300.000 de rezervişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel