Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtuni puternice sunt așteptate în Italia. Veneția activează sistemul MOSE (foto + video)
WhatsApp
Cel mai înalt nivel de avertizare se aplică în prezent în Veneția, Italia, deoarece există riscul de inundații. MOSE, sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor, a fost activat din cauza furtunilor şi a vânturilor puternice.
Furtuni puternice sunt așteptate în Italia. Veneția activează sistemul MOSE (FOTO + VIDEO)

În orașul Veneția, din nordul Italiei, autoritățile se așteptau din nou la inundații în această seară. Prognoza din această dimineață arăta o creștere a apei de peste 1,40 metri până la ora 22:00. Acest lucru înseamnă cel mai înalt nivel de alertă întrucât aproape 60% din căile pietonale vor fi sub apă.

 

Prin urmare, sistemul de protecție împotriva inundațiilor denumit MOSE a fost activat, a transmis primarul Luigi Brugnaro pe Twitter luni seara.

 

Potrivit raportului de marți dimineață, autoritățile se așteaptă la "Acqua Alta"(risc major de inundații) până vineri. Potrivit prognozei, nivelul ar putea crește cu până la 1,35 metri până miercuri seara. Cel mai înalt nivel de avertizare ar ajunnge la 1.40.

 

Meteorologii se așteptau la noi furtuni miercuri și joi.

 

Ce este sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE

 

În dimineața zilei de marți, nivelul apei era destul de ridicat în Piața San Marco, în inima orașului Veneția. Pe imaginile live se vedeau alei inundate  pe care oamenii se puteau plimba prin zona populară. 

1. -imagine fara descriere- (648646132218.jpg)

Sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE - numele italian al profetului Moise - a fost conceput pentru a proteja Veneţia în fața creşterii nivelului apei în urma furtunilor. Sistemul constă în 78 de bariere pe care municipalitatea din Veneţia poate să le ridice în faţa a trei intrări în oraş şi a devenit operaţional în 2020.

 

 

Napoli închide parcuri din cauza furtunilor iminente

 

Primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, a decis să închidă o mare parte a cimitirelor și parcurilor miercuri, deoarece există pericol de cădere a ramurilor copacilor, după cum a apărut marți în ordinul municipalității din Napoli.

Napoli este în avertizare împotriva vântului puternic, furtuni puternice și ploi abundente.

 

Vreme severă în Sardinia: inundații și alunecări de teren

 

De pe coasta de vest a Sardiniei, pompierii au efectuat aproximativ 50 de misiuni din cauza furtunilor din ultimele douăsprezece ore, miercuri după-amiază.

Provincia Oristano a fost de asemenea afectată. În zona în care au intervenit pompierii, una din marile probleme a fost un drum blocat de pietre după o alunecare de teren.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel