Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtuna Efrain a făcut prăpăd în Spania: inundații, stații de metro închise, șoferi blocați pe autostrăzi, oameni evacuați
WhatsApp
Furtuna Efrain a lăsat distrugeri și pagube care nu s-au mai văzut de mult timp în Spania. După o lună octombrie deosebit de uscată și o toamnă care nu avea să iasă în evidență tocmai din cauza ploii, Spania a primit brusc toată apa care lipsea.
Furtuna Efrain a făcut prăpăd în Spania: inundații, stații de metro închise, șoferi blocați pe autostrăzi, oameni evacuați

Pe parcursul lunii decembrie, aproximativ 47 de litri pe metru pătrat de precipitații cad de obicei în Madrid, după cum a raportat Agenția de Meteorologie de Stat (Aemet). În această miercuri, 14 decembrie, inundațiile au făcut prăpăd în capitala Spaniei. Mai multe stații de metrou au fost închise, ieri, după ce puhoaiele s-au revărsat în subteran.

2. -imagine fara descriere- (furtuna-efrain-a-facut-prapad-in-spania-statii-de-metro-inchise--soferi-blocati-pe-autostrazi--oameni-evacuati-2.jpg)

În alte zone din Spania, în principal Andaluzia și Extremadura, incidentele au fost chiar mai grave decât în ​​capitală. Au fost pagube semnificative și inundații în Cádiz și ceea ce părea a fi o tornadă s-a format în Jerez de la Frontera. În Sevilla, grindina și vântul au provocat pagube grave. În Ogíjares (Granada), mai mulți șoferi au sărbătorit că au ieșit vii dintr-o inundație, iar alunecări de teren au avut loc pe Caminito del Rey din Malaga.

În Extremadura sunt zeci de locuitori care au fost evacuați și probabil că nu se vor mai putea întoarce la casele lor. Mulți oameni au pierdut totul. În plus, sute de salvări ale șoferilor au trebuit să fie efectuate din cauza inundațiilor de pe drumuri.

3. -imagine fara descriere- (furtuna-efrain-a-facut-prapad-in-spania-statii-de-metro-inchise--soferi-blocati-pe-autostrazi--oameni-evacuati-3.jpg)

În Castilla y León, un bărbat ar fi putut muri după ce a fost măturat de o inundație când se afla în mașina sa în Villarino de los Aires, Salamanca.

Aventura unui curier român, în Spania. Cum a fost salvat de trei polițiști, Google translate și un fermier: „S-a lăsat cu îmbrățișări la final!” - VIDEO

 

Furtuna Efrain a făcut prăpăd în Spania

 

Astăzi, furtuna Efrain, deja foarte slăbită, a făcut ravagii în Peninsulă și a provocat ploi într-o mare parte a Spaniei, cu excepția zonelor din nordul și estul interiorului și a Insulelor Baleare, unde a predominat vremea stabilă.

4. -imagine fara descriere- (furtuna-efrain-a-facut-prapad-in-spania-statii-de-metro-inchise--soferi-blocati-pe-autostrazi--oameni-evacuati-4.jpg)

Provinciile andaluze Cádiz, Granada și Málaga sunt în cod galben. Și Galicia, A Coruña sunt în pericol din cauza fenomenelor de coastă, după cum a raportat Aemet.

În zona Cantabrică, Pirinei, nord-estul Cataloniei și cadranul de sud-vest al peninsulei ar putea exista furtuni ocazionale, deși, fără îndoială, unde va ploua cel mai mult va fi în jurul strâmtorii și al litoralului Alborán.

 

Temperaturile vor scădea în mod general și vineri noaptea ar putea fi destul de rece în jumătatea de nord a peninsulei, deși duminică vânturile din sud vor provoca o nouă creștere a temperaturilor, așa că nu va dura mult până se va reveni la valori mai mari decât normale.

În weekend va fi vreme anticiclonică, cu cer mai senin și fără ploaie în practic toată Spania, deși cu valuri abundente de ceață.

Spania. Muncitori români, exploatați de conaționali: Forțați să muncească în condiții subumane, inclusiv minori

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel