Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Frunzele de dafin - medicul la îndemână din dulap: Adăugă o linguriță de oțet de mere iar rezultatul te va șoca
WhatsApp
Frunza de dafin este unul dintre cele mai populare condimente în bucătărie. Iată cum este utilă o frunză de dafin la prepararea unor măști faciale, ce proprietăți posedă și unde este folosită, precum și cum să o depozitați corect și unde să o adăugați.
Frunzele de dafin - medicul la îndemână din dulap: Adăugă o linguriță de oțet de mere iar rezultatul te va șoca

Frunza de dafin este un condiment obținut din frunzele de dafin nobil, un arbust veșnic verde cunoscut din cele mai vechi timpuri. Este originar din Asia Mică și din Transcaucazia. Speranța de viață a dafinului este cuprinsă între 100 și 400 de ani.

Frunzele de dafin - medicul la îndemână din dulap

 

În afară de această specie, genul include și dafinul de Azore, care este folosit ca plantă ornamentală, și dafinul de camfor, care este folosit în medicina populară în multe țări din lume. Arborele de dafin poate fi cultivat acasă, din semințe, la o temperatură optimă de 15-20°C vara și 10-12°C iarna.

Rețete cu frunze de dafin pentru măști faciale

Pentru coșuri


Deoarece frunzele de dafin au puternice proprietăți antibacteriene și astringente, acesta este un remediu de casă excelent pentru tratarea acneei. Ingrediente:

5 frunze de dafin uscate;
4 linguri de argilă verde franțuzească;
1 lingură de apă.

Se fierbe apa și se adaugă frunzele de dafin. Se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se lasă să se răcească, se aruncă frunzele și se toarnă lichidul în lut. Se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă și se toarnă emulsia într-un borcan de sticlă închisă la culoare.

Aplicați masca pe față și lăsați-o timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă caldă.

Adăugă o linguriță de oțet de mere iar rezultatul te va șoca

 

Pentru puncte negre


Fiind o substanță foarte absorbantă, argila funcționează ca un magnet, atrăgând excesul de sebum și murdărie de pe piele. Acest efect este sporit atunci când este combinat cu ulei de dafin.

2 lingurițe de argilă albastră;
2 lingurițe de oțet de cidru de mere;
1 picătură de ulei de dafin;
1 picătură de ulei de levănțică.

Amestecați argila și oțetul într-un castron pentru a forma o pastă groasă ca o consistență. Adăugați uleiurile esențiale în pastă și amestecați. Aplicați un strat subțire de mască pe pielea curată, evitând zonele din jurul ochilor și al gurii. Se lasă să se usuce timp de 5-15 minute. Clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.

Pentru riduri


Această mască de față cu frunze de dafin pentru riduri strânge bine conturul feței și este potrivită pentru orice tip de piele. Trebuie să luați:

15 frunze de dafin;
30 g de apă fiartă;
1 albuș de ou;
2 linguri de ulei de măsline;
10 g de alun ars.

Mai întâi, se prepară un bulion: se aduce la fierbere apă cu frunze de dafin, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare.

Aplicați un strat subțire de amestec pe tifon și puneți-l pe o față curată. Lasă masca să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătește cu apă călduță.

Te-ar putea interesa și: Curcuma - ingredientul minune al viitorului: Amestecă-l cu puțină miere și obții o bombă pentru sănătate

Pentru pete pigmentare


O mască iluminatoare cu o combinație de uleiuri, inclusiv ulei de dafin, nu numai că va scăpa de petele de vârstă, dar va întineri și va strânge pielea.

5 picături de ulei esențial de tămâie;
6 picături de ulei de geraniu;
6 picături de ulei de lămâie;
5 picături de ulei de dafin.

Se amestecă toate ingredientele și se toarnă într-un borcan de sticlă închisă la culoare. Agitați bine înainte de utilizare și aplicați masca pe zonele cu probleme ale feței timp de 15-20 de minute, apoi spălați-vă cu apă rece.

Pentru pielea grasă


Antioxidanții prezenți în frunzele de dafin cresc producția de melanină, ajută la eliminarea toxinelor și reduc acneea.

1 avocado copt;
1 lingură de miere crudă organică;
1 lingură de gel de aloe vera;
1 linguriță de vitamina E;
linguriță de suc de lămâie;
3-5 picături de ulei esențial de dafin.

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare; se aplică masca cu generozitate pe față și pe gât, cu mișcări de masaj. Lasă-l să acționeze timp de 15-25 de minute și clătește-l cu apă călduță.

Pentru pielea uscată


O altă proprietate dezirabilă a frunzelor de dafin este capacitatea lor de a înmuia și hidrata pielea. O mască hidratantă simplă este următoarea:

2 linguri de ulei de cocos;
O banană coaptă
3 picături de ulei esențial de dafin.

Amestecați toate ingredientele și aplicați pasta pe o față curată. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute și clătește bine cu apă rece.

Banana are un efect antioxidant, în timp ce uleiul de dafin stimulează procesul de regenerare a pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel