Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța va oferi câte 100 de euro în 2023 pentru zece milioane de oameni: Condiții
WhatsApp
Persoanele care folosesc maşina pentru a merge la serviciu şi care au venituri modeste, situaţie în care se află 10 milioane de persoane în Franţa, vor primi în 2023 suma de 100 de euro sub formă de ajutor pentru achiziţia de carburant, a anunţat miercuri premierul Elisabeth Borne, transmite EFE.

„Vom continua să protejăm puterea de cumpărare a francezilor, însă concentrându-ne mai mult asupra celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Borne într-un interviu la postul de radio RTL în care a prezentat această nouă măsură prin care se are în vedere compensarea persoanelor fizice pe fondul creşterii preţului la energie.

Pentru a beneficia de acest ajutor, o persoană va trebui să declare pe pagina web a fiscului că foloseşte maşina pentru a ajunge la locul de muncă. Ajutorul nu va fi acordat pensionarilor, şomerilor şi celor care utilizează transportul public.

Şefa guvernului francez a estimat că aceşti 100 de euro vor ajunge la circa 10 milioane de persoane, guvernul urmând să aloce în acest sens un miliard de euro.

Potrivit calculelor, pentru o familie medie care circulă 12.000 de kilometri pe an, aceşti 100 de euro reprezintă echivalentul unei subvenţii de 10 eurocenţi pe litru de carburant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel