Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Un moldovean, liderul unei grupări de traficanți de droguri sintetice și pastile cu efect psihotrop, reținut și extrădat
WhatsApp
Liderul unei grupări infracționale, un moldovean, de 33 de ani, care se afla în Franța și organiza expedierea pastilelor psihotrope, plasând comprimatele printre coletele cu produse alimentare, a fost reținut.  Acesta a fost extrădat de  autoritățile franceze autorităților moldovenești.  
Franța. Un moldovean, liderul unei grupări de traficanți de droguri sintetice și pastile cu efect psihotrop, reținut

Bărbatul este suspectat  de  contrabandă și circulația ilegală a drogurilor sintetice și pastile cu efect psihotrop de tip „Subutex”,  în anul 2020,  când ofițerii de investigații  au depistat 200 de pastile  în valoare de 200 de mii de lei. O parte din aceste pastile erau transmise în Penitenciarele din Moldova.

Pe parcursul investigației, s-a stabilit că bărbatul procura pastilele psihotrope de tip „Subutex” în farmaciile din Paris, prezentând rețete medicale falsificate. Ulterior le expedia prin intermediul coletelor și transportului rutier de pasageri în Republica Moldova pentru comercializare, scrie paranteze.com.

Extrădarea acestuia a fost posibilă ca urmare a cooperării între poliția Franței și a Republicii Moldova. În perioada anilor 2020 – 2021, polițiștii au depistat 25 de cazuri de contrabandă cu Subutex, fiind confiscate peste 3.200 de pastile, în valoare de peste 3.000.000 de lei.

 

Alți doi moldoveni, căutați de Interpol pentru zeci de infracțiuni, extrădați în Moldova din Italia

 

Doi bărbați de 27 și, respectiv, 35 de ani, care fusese dați în căutare internațională, au fost reținuți,zilele trecute, în Italia și extrădați în Republica Moldova.  Unul dintre ei are 27 de ani și este originar din raionul Hâncești. Acesta fusese dat în căutare, în anul 2019, de autoritățile din  Republica Moldova pentru contrabandă. După trei ani, tânărul a fost reținut pe teritoriul Italiei, iar ulterior a fost extrădat Republicii Moldova.

Al doilea are 35 de ani și a fost reținut în orașul Roma. Acesta fusese anunțat în căutare internațională, acum opt luni, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Șoldănești, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, uzurparea calităților oficiale și complice la săvârșirea unei infracțiuni. Ambii bărbați au fost predați organelor de drept din Republica Moldova, relatează echipa.md. 

 

Un moldovean și un italian au jefuit o măcelărie. Hoții s-au inspirat din filmul „La casa de Papel”

 

Infracțiunile comise de moldoveni sunt în creștere în Italia. În luna septembrie, doi bărbați, un moldovean și un italian, au dat o spargere la o măcelărie din orașul Torino, în noaptea de 28 spre 29 septembrie. Hoți ar fi furat din măcelărie 300 de euro. După ce au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, oamenii legii au stabilit că hoții sunt doi indivizi, unul dintre care era îmbrăcat exact ca eroii renumitului serialul „La casa de Papel” și purta pe față aceeași mască.

Însă primul pe care l-au recunoscut polițiștii a fost complicele hoțului, fanul serialului spaniol ”La casa de Papel”. Și pe acesta l-au dat de gol tot hainele. Cu o zi mai devreme, polițiștii ar fi reținut un bărbat care purta aceleași pantaloni roșii, murdari de vopsea albă, pe care îi purta și hoțul din imagini. Acesta însă a fost lăsat în libertate. După analizare imaginilor, polițiștii au reușit să-l rețină pe hoț, care s-a dovedit a fi  un moldovean, de 32 de ani. Bărbatul și-ar fi recunoscut vina, scrie torinotoday.it.

Ulterior a fost reținut și celălalt suspect, îmbrăcat în roșu. El s-a dovedit a fi un italian de 34 de ani. Acesta a fost identificat după  hanoracul, cu sigla serialului de televiziune spaniol ”La casa de Papel”, pe care l-a purtat în noaptea jafului. Acum ambii bărbați sunt cercetați penal pentru furt. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel