Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Român, condamnat pentru violență: A amenințat că își aruncă fetița de 3 ani și și-a băgat prietenul în portbagaj după un barbut
WhatsApp
Un român a fost judecat astăzi de magistrații din Saint-Brieuc, un oraș în nord-vestul Franței, pentru mai multe infracțiuni de violență: un joc de barbut clandestin care a degenerat, dar și o dispută în cuplu din cauza unui videoclip pentru adulți. 
Franța. Român, condamnat pentru violență: A amenințat că își aruncă fetița de 3 ani și și-a băgat prietenul în portbagaj după un barbut

Românul își scoate șapca și intră în sala de judecată. El este urmărit penal în două cazuri de violență, comise în orașul Le Mené, departamentul Côtes-d'Armor din vestul Franței. Primele fapte datează de la o petrecere aniversară din 7 august 2021, în cadrul căreia invitații au degustat „nouă sticle de vin în patru oameni”, înainte de a începe un joc de barbut clandestin, cu bani cash. „Ai pierdut și ai fi fost supărat”, susține judecătorul. „Doi oameni s-au închis în camera lor, iar tu l-ai lovit pe celălalt cu o sticlă goală și un scaun?”

În fața magistraților, interpretul traduce. „El spune că nu, a jucat 6-3 cu zarurile și așa a câștigat”. Judecătorul îl întrerupe: „Nu te învinovățim pentru această poveste de jocuri de noroc clandestine, vrem să știm dacă recunoști violența. În special fapta că l-ai fi târât pe scări, l-ai fi băgat în portbagaj și ai fi condus câțiva kilometri”.

Inculpatul român susține că nu-și amintește faptele. Își amintește că a câștigat, iar celălalt bărbat îi datora banii. „Am câștigat jocul”, insistă el. „Pentru a fi plătit, a trebuit să-l lovesc”, recunoaște el în cele din urmă. Dar restul, nu. „Deci nu-ți amintești să fi băgat cu forța pe cineva în portbagajul tău?

 

„A amenințat că aruncă fetița de 3 ani”


De asemenea, românul susține că nu își amintește nici a doua faptă de violență. Potrivit rechizitoriului, în data de 19 martie, după o ceartă, a „aruncat cu jucării” în soția sa și și-a lovit fiul pentru că a încercat să-i despartă. „A dat în el ca într-un sac de box”, a spus victima. De asemenea, a încercat să folosească un scaun și a ajuns „să ridice fetița de trei ani și să amenințe că o aruncă pe podea”. Până la urmă a ținut-o pe fetiță cu el și i-a dat afară pe toți. „Soția și fiul tău au ajuns în lenjerie afară”. Cu cinci și șase zile de spitalizare.

„Un prieten mi-a oferit în acea zi o ciocolată și o sticlă de vin”, spune inculpatul. El mai spune că a primit un videoclip pentru adulți pe telefon de la el și soției sale nu i-ar fi plăcut să îl vizioneze. „Mi-a spus că ești un animal, i-am spus să se calmeze, dar ea nu s-a liniștit”.

„Ați negat și loviturile de pumn”, remarcă judecătorul. „Jandarmilor le-ai spus că dacă ar fi luat doi pumni soția ta, ar fi fost la morgă. Probabil știi despre asta de când ai ucis un bărbat într-un bar din România”. Românul a făcut 12 ani de închisoare pentru această crimă.

Instanța l-a condamnat pe român la 24 de luni de închisoare, dintre care 12 cu suspendare. Acum îi este interzis să rămână în Côtes-d'Armor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel