Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Pedeapsă exemplară pentru un român care luat la bătaie trei tineri, într-un parc: „Chiar am dat-o în bară“
WhatsApp
Un român în vârstă de 20 de ani a fost judecat luni, 25 iulie, pentru un caz de violență comis în noaptea de sâmbătă 23 spre duminică 24 iulie în Place du Maréchal-Leclerc din Poitiers. 

Cu puțin timp înainte de ora 4 dimineața, trei tineri au fost abordați de un grup de persoane care ieșeau dintr-un club de noapte și le-au cerut țigări și canabis. Dintr-o dată, tensiunile au crescut după ce unul dintre membrii trioului ar fi proferat o insultă. Unul dintre ei a fost apoi lovit cu pumnul în față, iar ceilalți doi au fost și ei loviți în cap, pe rând, în timp ce încercau să intervină.

Fugind, presupusul agresor a fost în cele din urmă arestat în spatele primăriei de către poliție. La audiere, el a declarat că a dat doar un singur pumn: "Nu-mi amintesc. Am băut bere, cel puțin șapte sau opt pahare“. Deloc surprinzător, testul de alcoolemie a fost pozitiv. "Chiar am dat-o în bară", a recunoscut acuzatul, care și-a cerut scuze victimelor prezente în sală.

Victimele, care au fost tratate de serviciile de urgență, s-au declarat "șocate și traumatizate" și chiar s-au temut de represalii. "Este grav, nu-ți mai vine să vii în centrul orașului", a spus un tânăr, care a precizat că este în curs de reabilitare a vederii. "Astăzi, pot să beau doar cu paiul și să mănânc alimente moi", a mărturisit unul dintre prietenii săi.

Franța. Pedeapsă exemplară pentru un român care luat la bătaie trei tineri, într-un parc: „Chiar am dat-o în bară“



Descriind faptele ca fiind "deosebit de neplăcute", reprezentantul procuraturii a fost sever cu inculpatul, care fusese deja condamnat pentru trei infracțiuni violente: a cerut douăsprezece luni de închisoare cu mandat de aducere, precum și interdicția de a se prezenta în țară timp de cinci ani.

Gaëlle Guitton, avocata apărării, a invocat Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a împiedica expulzarea clientului său, a "mamei sale, a fraților și surorilor care trăiesc în Franța". În plus, ea a cerut o pedeapsă punitivă, dar cu posibilitatea de a se reintegra și de a-și reveni. Aceste argumente au fost ascultate de președinte.

Ea a pronunțat o pedeapsă de zece luni de închisoare, cu o perioadă de probă de doi ani, cu obligația de a se îngriji, de a munci, de a despăgubi victimele cu 700 de euro fiecare și de a presta 70 de ore de muncă în folosul comunității. În plus, instanța i-a interzis să mai meargă la discoteci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel