Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa, 13.000 de cazuri noi în 24 de ore. Anunță înăsprirea restricțiilor: "Situaţia continuă să se degradeze"
WhatsApp
Guvernul francez a anunţat miercuri noi măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în "stare de alertă sporită" în 11 metropole, printre care Parisul, notează AFP.

Din cauza circulaţiei preocupante a coronavirusului, metropola Aix-Marsilia, în sud-est, şi Guadelupa, în Caraibe, au fost plasate în "zonă de alertă maximă", a anunţat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, într-o conferinţă de presă.

Acest nivel de alertă, precedând starea de urgenţă sanitară, impune închiderea totală a barurilor şi restaurantelor, măsură care provoacă îngrijorare într-un sector deja afectat puternic de măsurile de izolare din primăvară.

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în "stare de alertă sporită", ceea ce implică mai ales închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

"Situaţia continuă să se degradeze la nivel general", a avertizat Olivier Véran, într-un moment în care toţi indicatorii se deteriorează în Franţa de mai multe zile.

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

Citeşte şi: Franţa. Nou RECORD de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. Vor fi impuse noi restricţii?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel