Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Abuzuri într-o școală talmudică, unde sunt și elevi români: „Maltratare, răpire în bandă organizată. Le-au confiscat pașapoartele"
WhatsApp
Șapte membri ai comunității evreiești, acuzați de "violență agravată" în cazul relelor tratamente  aplicate în cadrul unei școlii talmudice din Seine-et-Marne unde învață câteva sute de elevi, între care și români.
Foto ILUSTRATIV (sursa: FB)

Șapte membri ai unei comunități evreiești ultraortodoxe, care administrează o școală talmudică din Seine-et-Marne, au fost puși sub acuzare pentru "violență agravată" și plasați sub control judiciar pentru suspiciune de abuz. Aceștia sunt suspectați de abuzuri asupra unor elevi minori, a anunțat sâmbătă procurorul din Meaux.

Cei doi bărbați au fost acuzați, vineri seara, de "violență deliberată împotriva persoanelor vulnerabile", "abuz de vulnerabilitate a unei persoane aflate într-o situație de supunere psihologică" și "condiții de locuit contrare demnității".

Deși procuratura ceruse o punere sub acuzare pentru "răpire în bandă organizată", ei au fost plasați sub statut de martor pentru această acuzație, a declarat procurorul Laureline Peyrefitte.

Abuzuri într-o școală talmudică din Franța, unde sunt și elevi români

 

Situată la Bussières, un sat de 500 de locuitori situat la 60 de kilometri est de Paris, Yeshiva Beth Yossef, cunoscută pentru metodele sale stricte, a primit aproximativ 60 de elevi, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, majoritatea israelieni, dar și americani, belgieni, români și irlandezi, "nedeclarați ca fiind la școală", a precizat procurorul.

Avocații instituției, Philippe Ohayon și Dan Mimran, au subliniat sâmbătă că "nu a fost reținută calificarea penală a sechestrului". Acest lucru "invalidează teza aberațiilor sectare și înlătură orice credibilitate a operațiunii cvasi-militare desfășurate împotriva acestei yeshiva", a argumentat Me Ohayon pentru AFP.

Luni, 17 membri ai acestei comunități evreiești ultraortodoxe au fost reținuți în timpul unei operațiuni care a mobilizat 130 de jandarmi.

„Maltratare, răpire în bandă organizată. Le-au confiscat pașapoartele"

 

Managerii, cadrele didactice și supraveghetorii școlii "au negat în general faptele, chiar dacă unii au fost capabili să descrie acte precum palme și lovituri", potrivit procurorului. Unii studenți "au putut confirma, fără să le critice întotdeauna, acte de violență fizică și psihologică", a adăugat ea.

"Conform declarațiilor lor, au fost total izolați de lumea exterioară, cu excepția contactelor telefonice cu părinții lor, în baza unei autorizații", a descris vineri magistratul în fața presei. "Le-au fost confiscate pașapoartele", au fost "foarte limitați în ceea ce privește accesul la îngrijire" și au trăit în "condiții de locuit nesănătoase", relatează Notre Temps.

Unii dintre minori, care au fost luați în grijă de către agenția de protecție a copilului din Seine-et-Marne, urmau să fie luați înapoi de către părinții lor în acest weekend, potrivit departamentului. Pentru ceilalți, îngrijirea va continua în colaborare cu Crucea Roșie.

Din iulie până în decembrie 2021, trei studenți au evadat din yeshiva, ceea ce a accelerat ancheta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel