Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Șofer român, condamnat pentru trafic de migranți. Sebastian voia bani pentru studii
WhatsApp
Sebastian C., un român în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat de judecătorii francezi după ce a fost găsit vinovat de trafic de migranți.
Foto ILUSTRATIV

Sebastian a sosit în portul Calais cu duba sa în data de 4 aprilie. Poliția a găsit acolo un cetățean albanez, instalat într-un spațiu minuscul: 50 de centimetri lățime pe 1,90 metri lungime și 24 de centimetri înălțime.

Anglia. 39 de oameni, aspiranți la o viață mai bună, morți într-un camion frigorific. Un alt român găsit vinovat

„Am chemat la Bruxelles un contrabandist. Mi-a spus să iau un taxi până la o parcare unde trebuia să fie o dubă cu un spațiu în care să mă bag. Ușile din spate erau deschise, șoferul era prezent și el a fost cel care a închis aceste uși după ce am intrat. Am mers câteva ore, am avut probleme cu respirația, nu am mâncat și nici nu am băut apă”, a spus albanezul autorităților.

 

Șoferul român, condamnat la închisoare


Poliția a început o anchetă și pe telefonul șoferului român a găsit două numere de persoane implicate în alte cazuri identice de trafic de migranți. Sebastian a recunoscut faptele în arestul poliției, dar și în fața instanței.

Cazierul românului era curat. Sebastian a spus că urma să primească 3.000 de euro dacă trecerea avea succes. El a susținut că trebuie să găsească bani pentru a-și putea finanța studiile din țară.

Șoferi români, arestați pentru trafic de migranți. Unul a recunoscut că lua bani pentru a-i duce în Marea Britanie

Cei 180 de euro pe care îi avea asupra sa au fost sechestrați. Procuratura a cerut un an de închisoare cu mandat de arestare.

Instanța nu a fost convinsă de explicațiile românului și l-a condamnat la 8 luni de închisoare cu executare. Imediat ce va fi eliberat din penitenciar, nu se va mai putea întoarce în Franța timp de 3 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel