Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Româncă însărcinată, răpită și bătută cu un băț în cap și peste mâini: Tânăra era forțată să cerșească
WhatsApp
O tânără româncă, în vârstă de 19 ani, a fost răpită de socrul ei în Grammont, regiunea Bourgogne-Franche-Comté din estul Franței. 

Tatăl româncei a alertat autoritățile după ce fiica lui l-a sunat duminică și i-a spus că a fost răpită de socrul ei. Imediat, autoritățile din România au luat legătura cu postul central de poliție din Montpellier, iar polițiștii deplasați la fața locului au găsit-o pe tânăra româncă, însărcinată în trei luni, cu numeroase răni la antebraț. 

Autoritățile l-au arestat pe loc pe socrul fetei, un român de 52 de ani, sub acuzația de răpire și violențe. În fața anchetatorilor, socrul tinerei a negat că ar fi răpit-o sau că ar fi bătut-o. 

 

Socrii ar fi obligat-o să cerșească și să le dea banii 

 

La rândul ei, tânăra, deja mamă a doi copii rămași în țară, a explicat anchetatorilor că și-a cunoscut soțul în 2018 și că acesta i-a cerut să i se alăture în Franța. Urmau să meargă împreună în Elveția. Dar, în cele din urmă, sub presiunea socrilor ei, a fost nevoită să rămână în Franța.

Socrii săi ar fi obligat-o să cerșească în fiecare zi pe străzile din Montpellier și să le dea banii seara. Pentru a o face să se supună, au amenințat chiar că îi vor ataca familia. Potrivit declarațiilor sale, ea a fost urmărită în mod constant, fără să aibă vreodată libertatea de a face ce vrea. În mai multe rânduri, socrul ei ar fi vrut să o lovească cu pumnii, dar de fiecare dată ar fi intervenit soțul ei.

 

Lovită cu un băț

 

Ea le-a mai spus polițiștilor că urmele pe care le avea pe cap și pe brațe sunt rezultatul a zeci de bătăi cu un băț pe care i le dăduse socrul ei chiar în acea dimineață. Acesta este ceea ce a determinat-o să-și sune tatăl în România.

O versiune confirmată de medicul legist care a examinat-o și care a concluzionat că au existat leziuni de apărare.

 

Amenințată de soțul ei

 

De remarcat că în timpul audierii la secția de poliție, aceasta a primit un mesaj de la soțul ei pe telefonul mobil prin care o amenința că "va avea grijă personal" de familia ei din România dacă își menține acuzațiile la adresa tatălui lui.

Aceasta arată presiunea la care este supusă tânăra româncă în fiecare zi. Aceste condiții de viață nesustenabile au împins-o să se întoarcă în țara ei imediat după depunerea plângerii. 

La rândul său, pârâtul a fost dus, ieri, la parchet. El va fi prezentat în această după-amiază în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel