Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Român, condamnat după ce ar fi abuzat-o pe fetița lui vitregă: Tânăra înfășura pătura în jurul ei de mai multe ori ca să scape
WhatsApp
Un român, în vârstă de 51 de ani, a fost ieri condamnat la 10 ani de închisoare de judecătorii din Loir-et-Cher, Franța, după ce a fost găsit vinovat pentru violență și două violuri.

Procurorul Frédéric Chevallier a prezentat rechizitoriul în acest caz în lipsa învinuitului român, acuzat că a violat o tânără de 22 de ani, minoră la momentul faptelor, în anul 2015. Această tânără este nepoata lui, dar și fiica lui vitregă, întrucât românul s-a căsătorit cu cumnata lui când a murit fratele său.

Judecătorul Aude Cristau a auzit ieri cum de la vârsta de 9 ani, unchiul - tatăl vitreg a obligat-o pe fată să o atingă sexual, uneori chiar și în patul pe care îl împărțea cu surorile ei mai mici.

Pentru a preveni aceste acte disprețuitoare, tânăra folosea mai multe metode: își înfășoară pătura în jurul ei de mai multe ori, se poziționa între cele două surori mai mici, chiar o ciupea uneori pe sora ei cea mai mică astfel încât să trezească pe toată lumea. Ca răspuns, ea primește lovituri de la român, dar și amenințări că va fi atacată ea sau mama ei dacă vorbește.

 

Plângere depusă în 2016

 

Potrivit rechizitoriului, au avut loc două violuri. Mai întâi în iulie 2015, când tatăl vitreg a aflat că tânăra are un iubit cu care a întreținut relații sexuale. El devine gelos și o duce în mijlocul pădurii, o dezbracă și îi face fotografii pe care amenință să le publice, înainte de a o viola în portbagajul mașinii.

Și în septembrie sau octombrie 2015, când amândoi au plecat în România, a fost din nou violată. Nu a îndrăznit niciodată să denunţe faptele, a fost nevoie de noi violenţe în mijlocul străzii, în februarie 2016, pentru ca trecătorii să-i vină în ajutor. Ei o sfătuiesc pe fată să depună o plângere și de aici iese la suprafață toată povestea.

În audiența de ieri, anchetatorii Sophie Heim și Philippe Guyon-Sangnier au rememorat întreaga poveste, versiunea tinerei, iar tatăl vitreg neagă totul. În sânul familiei sale, nimeni nu o crede pe tânără, mama ei a susținut că „face aceste denunțuri pentru a se emancipa mai ușor”.

 

„Îmi este greu să fiu singură cu un bărbat”

 

După câteva luni, ancheta unuia dintre telefoane face posibilă găsirea fotografiilor care se dovedesc a fi cele realizate în iulie 2015, precum și viniete pe mașină care indică mai multe călătorii în Austria în 2015. Mai apare și o altă plângere din 2011: cea a unei familii de hotelieri din regiunea Ile-de-France unde românul a fost acuzat că a atins-o pe fiica acestora de 3 ani.

Din cauza acestor fapte, mama tinerei violate s-a despărțit de român. Relațiile s-au normalizat cu fiica ei, care are acum doi copii. Victima, apărată de Me Jacques Sieklucki, indică că „îmi este greu să fiu singură cu un bărbat, chiar dacă îl cunosc. De asemenea, mi-e teamă să-mi las fiica singură chiar și cu frații mei. Și mi-e teamă să-mi întâlnesc atacatorul din nou”.

Învinuitul român, care are mai multe condamnări penale, se află sub supraveghere judiciară de la eliberarea sa din detenție vara trecută, dar a dispărut de aproape un an. Unii l-au văzut la Blois, alții cred că a plecat în România. Un mandat de arestare a fost emis pe 17 februarie, pentru a-i asigura prezența la proces, însă nu a făcut-o.

Românul a fost condamnat la zece ani de închisoare. Pentru a compensa prejudiciul moral al fetei, acuzatul a este obligat să-i plătească 15.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel