Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Opt români, ani grei de închisoare după ce au terorizat o mamă și pe fetița ei: Au crezut că pleacă cu milioane de euro din casa lor
WhatsApp
Judecătorii din Franța au condamnat, ieri seară, opt români, după ce au fost găsiți vinovați în cazul agresării unei mame și a fiicei acesteia la locuința lor din Bonifacio, în departamentul francez Corse-du-Sud, în septembrie 2018. 
Foto ILUSTRATIV

Pedepse de până la 16 ani de închisoare au fost pronunțate, ieri seara, la Assises de Corse-du-Sud, în cazul agresării unei mame și a fiicei acesteia la domiciliul lor, în septembrie 2018, la Bonifacio din Franța. Un proces pentru extorcare organizată, tentativă de omor și viol. Infractorii au plecat apoi cu o prada de 2.000 de euro, departe de milioanele la care sperau românii. 

Cei opt inculpați români s-au prezentat de mai bine de două săptămâni în acest lung proces care a durat 12 ore pentru a le permite juraților să delibereze. Pedepsele pronunțate variază de la 16 la 2 ani de închisoare și achitare. Aceste pedepse sunt cu mult sub cerințele procurorilor care au cerut până la 24 de ani de închisoare.

Franța. Femei românce și copii, forțați să cerșească. Erau îmbrăcați în musulmani ca să primească mai mulți bani. Ce avere a făcut gruparea

Pentru avocații apărării, sentințele pronunțate sunt considerate „mai corecte și mai realiste în raport cu faptele pretinse”.

Partea civilă susține că „s-a făcut dreptate” și „faptele au fost recunoscute”.

Părțile au acum 10 zile pentru a depune contestație la condamnări.

 

O altă grupare de români a șocat Franța

 

Un alt caz cu o grupare de români a șocat Franța. O rețea de cerșetori români a fost destructurată în Seine-Saint-Denis, Franța. Zece inculpați sunt trimiși în judecată, iar parchetul din Bobigny a cerut reținerea pentru șase dintre ei. 

Brigada de protecție a familiei (BPF) din Aulnay-sous-Bois și Parchetul Bobigny au desființat o rețea de cerșetori din România, formată din femei și copii care cerșeau la răscrucea marilor orașe din Seine-Saint-Denis și în în fața moscheilor.

Franța. Prostituată româncă, răpită de pe stradă și amenințată cu un cuțit de trei conaționali

Zece persoane urmau să fie aduse în fața unui judecător din Bobigny, după deschiderea unei anchete pentru „trafic de ființe umane în formă organizată”, „asociere infracțională a infractorilor” și „privare de îngrijire”. Liderii rețelei riscă până la douăzeci de ani de închisoare.

Ancheta a început în luna martie după ce polițiștii de la BPF Aulnay-sous-Bois au văzut femei și copii cerșind la răscrucea principală a acestei comune din Seine-Saint-Denis. Apoi a fost organizată supravegherea: anchetatorii au observat că un grup obișnuit de vehicule lăsau femei și copii dimineața și îi ridicau seara, după o zi de aproape zece ore de cerșit.

Franța. Peste 50 de români, evacuați cu ordin judecătoresc: Vor trebui să curețe terenul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel