Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Migranţi, uciși de un tren: Încercau să scape de controale
WhatsApp
Cei trei migranţi care au murit loviţi de un tren în sud-vestul Franţei, în apropierea frontierei cu Spania, încercau să scape de eventuale controale, au declarat surse apropiate anchetei lansate în acest dosar, transmite joi France Presse.
Tinerii români pot călători gratuit în Europa cu trenul

Migranţii, foarte probabil de naţionalitate algeriană, au fost loviţi de tren lângă gara din Saint-Jean-de-Luz în timp ce se aflau pe calea ferată.

Un al patrulea migrant, care a suferit răni grave şi este internat în spital, potrivit procurorului general al oraşului Bayonne, Jerome Bourrier, le-a confirmat anchetatorilor că cei patru migranţi încercau să scape de controale şi adormiseră pe şine.

Bărbatul nu a fost în măsură să ofere informaţii despre identitatea celor trei victime.

„Micul grup se formase cu puţin timp înainte în Spania şi migranţii nu se cunoşteau între ei”, a explicat procurorul Jerome Bourrier.

200 de persoane s-au strâns pentru a omagia victimele acestei tragedii

 

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns miercuri seară în faţa gării din Saint-Jean-de-Luz, la apelul asociaţiilor locale de asistenţă pentru migranţi, pentru a omagia victimele acestei tragedii.

Zona din sud-vestul Franţei situată în apropierea frontierei cu Spania este una traversată de numeroşi migranţi. În mai şi august, doi migranţi au decedat în timp ce încercau să traverseze râul Bidassoa pentru a ajunge în Franţa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel