Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Doi români, falși surdo muți, prinși în flagrant. În secția de Poliție, tinerii au renunțat la teatru și puteau auzi și vorbi
WhatsApp
Doi cetățeni români care se pretindeau a fi surdo-muți au fost arestați de poliție la finele săptămânii trecute după ce au cerut donații de la trecători, în Franța.
Cersetori romani

Doi români, falși surdo-muți, au fost depistați joia trecută de poliția Lensois, după ce autoritățile au primit o sesizare. 

Un român, în vârstă de 19 ani, și o româncă, în vârstă de 25 de ani, se aflau pe strada Jean-Souvraz din Lens și s-au dat drept surdo-muți pentru trecători, pentru a colecta donații. Filmați de camerele de supraveghere, au primit imediat un alt tip de privitor... Plasați în arest la secția de poliție, cei doi români au scăpat în cele din urmă de teatru: nici unul, nici celălalt nu era surd sau mut.

La momentul arestării, în buzunarele lor au fost găsite peste 270 de euro în numerar. Suspecții au fost eliberați în cele din urmă.

 

Români falși surdo-muți și în Italia

 

Nu sunt primii români falși surdo-muți. În vară, în urma unei acțiuni sub acoperire a polițiștilor din orașul Caorle a fost destructurată o bandă de cerșetori români care profita de generozitatea turiștilor. Șapte persoane au fost reținute în centrul orașului Caorle de poliția locală într-o operațiune anti-înșelătorie: ei pretindeau că sunt surdo-muți și solicitau bani pentru construirea unui centru de asistență pentru persoane surde, cu dizabilități și copii săraci.

Agenții, îmbrăcați în civil, s-au deghizat în turiști și au demascat escrocii, toți de naționalitate română, inclusiv un minor. Cei șapte au primit o amendă, în conformitate cu reglementările legale.

Municipalitatea din Caorle precizează că Unitatea de Securitate Urbană și Poliție Judiciară monitorizează fenomenul de ceva timp, încercând, tot cu colaborarea forțelor de poliție locală din celelalte municipalități de pe coastă, să dovedească că gruparea operează ca o adevărată organizație criminală.

În plus, solicită celor care au fost victimele înșelătoriei să meargă la sediul poliției locale pentru a depune plângere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel