Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Premierul Edouard Philippe anunță măsuri de relaxare: Cum va arăta viața după 11 mai
WhatsApp
Premierul Franţei, Edouard Philippe, a anunţat, marţi după-amiază, un plan de relaxare a măsurilor antiepidemice începând din 11 mai, informează cotidianul Le Figaro.

„Iată momentul în care trebuie să spunem că viaţa noastră se va relua în Franţa. Începând din 17 martie, ţara noastră era supusă restricţiilor", a declarat Edouard Philippe în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris.

"Există suficiente măşti de protecţie pentru a face faţă nevoilor începând din 11 mai. Politica noastră se bazează pe responsabilitatea individuală. Însă le spun francezilor că, dacă indicatorii nu vor fi în cadrul aşteptărilor, nu vom relaxa restricţiile pe 11 mai sau vom face acest lucru menţinând un cadru mai strict", a precizat premierul Franţei. Referindu-se la capacitatea de testare, Philippe a subliniat că obiectivul este să se ajungă la nivelul de 700.000 de teste pe săptămână.

Conform planului, grădiniţele şi şcolile elementare se vor redeschide în Franţa pe 11 mai, pe bază de voluntariat. Pe 18 mai vor putea fi deschise şi şcolile generale în regiunile în care gradul de contagiere este redus. Şcolile profesionale şi liceele ar urma să reia cursurile la începutul lunii iunie. În clase vor putea fi cel mult 15 elevi, iar, alternativ, va fi menţinut învăţământul online.

Citește și: Edouard Philippe: „Situaţia epidemică se ameliorează în Franţa”

Activităţile de lucru de la distanţă trebuie menţinute "oriunde este posibil acest lucru", a spus premierul Franţei.

Toate unităţile comerciale, cu excepţia restaurantelor şi cafenelelor, se vor redeschide pe 11 mai. Cafenelele, barurile şi restaurantele s-ar putea redeschide după 2 iunie. Bibliotecile şi muzeele se vor redeschide pe 11 mai.

"Ridicarea restricţiilor înseamnă şi revenirea la viaţa noastră socială. (...) Va fi din nou posibil să circulăm liber, fără declaraţii de atestare, cu excepţia deplasărilor la distanţe de peste 100 de kilometri de domiciliu, care vor fi posibile doar pentru motive imperioase, familiale ori profesionale", a precizat Edouard Philippe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel