Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. INCENDIU de proporții în Marsilia. Aproape 3.000 de persoane au fost EVACUATE
WhatsApp
Cel puţin 2.700 de persoane au fost evacuate marţi noapte, în special pe mare, pentru a fi salvate de un incendiu puternic care a afectat circa 1.000 de hectare în apropiere de Marsilia, pe litoralul din sud-estul Franţei, relatează AFP citată de Agerpres. 

"Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate'', au comunicat pompierii, precizând că 'incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control''. Se aştepta ca spre sfârşitul dimineţii de miercuri să scadă intensitatea vântului.

La intervenţie participau circa 1.800 de pompieri. Focul a izbucnit marţi după-amiaza târziu, în comuna Martigues, la vest de Marsilia. Vântul puternic a propagat rapid flăcările, care au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei. Au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri.

Autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri din Martigues şi Sausset-les-Pins. Unii din turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport. A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni.

Miercuri, pompierii au anunţat că s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune, în apropierea unei zone industriale. Pe o suprafaţă de circa 130 de hectare, au fost distruse sau avariate o locuinţă şi mai multe sedii de firme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel