Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul comisar acuzat că a executat doi români în Charleroi, dezvăluiri incendiare: „Eram în vizorul mafiei românești“
WhatsApp
Francis Vandy, acuzat de două crime, a fost audiat luni dimineață de magistrații din Hainaut, Belgia. Fostul comisar de poliției din Charleroi este acuzat că a ucis doi frați români. Bărbatul se apără afirmând că ar fi fost la rândul său vânat de mafia românească.
Foto: belga.com

Fostul comisar de poliție Francis Vandy, acuzat de două crime, a fost interogat luni dimineață de președintele Curții de Assise din Hainaut. El este fostul comisar al poliției federale din Charleroi, poreclit Lucky Luke de către colegii săi, fiind arestat din 17 octombrie 2019. Pe 29 august 2019, trupurile fără viață ale lui Gabriel G. și Constantin T. au fost găsite într-o livadă, situată pe un teren aparținând fostului comisar de poliție și soției acestuia. Cei doi bărbați, cetățeni români, au fost împușcați mortal. Fostul ofițer de poliție a fost suspectat rapid, în special datorită trecutului său.

În cursul vieții sale profesionale, de la serviciul militar în Germania și până la poziția sa în cadrul poliției judiciare, a recurs la violență în mai multe rânduri, inclusiv prin împușcarea unui bărbat. De asemenea, a fost prins odată la furat dintr-un magazin din regiunea Carolina.

Acuzatul, care era un vânător de vânat mare, era înarmat în mod regulat. "Am fost întotdeauna înarmat când am mers la proprietatea mea privată din Forchies-la-Marche", a confirmat el în fața instanței.

În ziua evenimentelor, acesta nu era autorizat să dețină un Glock și un spray cu piper. Acuzatul susține că arma cu care i-a ucis pe cei doi bărbați nu era arma sa de serviciu, pe care nu a returnat-o când s-a pensionat. "Era un Glock 26 și nu un Glock 19", a spus el.

"În vizorul mafiei românești“

 


Cu câteva săptămâni înainte de evenimente, Francis Vandy îl surprinsese pe Constantin T. pescuind în iazul său, unde creștea crapi mari. "Nu a fost niciun incident și a promis că nu se va mai întoarce. Acesta s-a întors mai târziu cu alte două persoane. Am tras un foc de armă pentru a-i face să plece. Vecinul meu a sosit cu câinele său. Au plecat făcându-mi un semn de tăiere. Aveam toate motivele să fiu înarmat, pentru că eram în vizorul mafiei românești", a spus el.

La 28 august 2019, a plecat de acasă în jurul orei 20.30. "Am observat că poarta de la intrarea pe proprietatea mea era spartă. Am intrat, fără să știu dacă era cineva acolo. Erau acolo, trei dintre ei, în întuneric." Cel de-al treilea bărbat nu a fost niciodată identificat și nu s-a făcut cunoscut.

"Le-am dat ordin să plece, de două ori (...) Am auzit niște cuvinte, pe care nu le-am înțeles. Au venit spre mine. Am strigat "stop" de mai multe ori. M-au taxat. Am tras un foc de armă în pământ. A existat un contact inițial, am scos spray-ul care nu s-a declanșat. Am încercat să dau o lovitură cu capsa armei mele. Am fost lovit cu pumnul în față, mi-au căzut ochelarii. Am fost lovit în stomac, m-a durut ca naiba. Aceasta a fost ultima picătură. De teamă să nu fiu aruncat în iaz, l-am împușcat de aproape pe primul om, apoi pe al doilea.

Fostul comisar acuzat că a executat doi români în Charleroi, dezvăluiri incendiare

 


Cel de-al treilea individ a fugit. "Am văzut că T. era mort. I-am luat pulsul celei de-a doua victime, pentru că se târâse câțiva metri". Acuzatul susține că nu a mutat cadavrele.

Domnul Vandy, care nu se ferește să critice noua generație de polițiști, susține că a pierdut arma crimei și spray-ul cu piper. Acesta ar fi găsit uneltele de pescuit ale victimelor, dar nu și armele acestora.

A doua zi după incident, acesta a căutat pe internet, introducând cuvinte cheie legate de dubla crimă, "cu toate intențiile". El a scris: "Adagiul japonez: "Iartă de două ori, dar nu și a treia oară". El susține că acest lucru nu are nicio legătură cu faptele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel