Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fost ofiţer de poliţie judiciară, despre Dincă: "E într-o fază de respingere"
WhatsApp
Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat că ucigaşul din Caracal Gheorghe Dincă este într-o fază de negare şi de respingere a faptelor sale, vrând să scape cu cele două crime comise. În acest sens spune că este confuz şi a uitat multe detalii.
Sursa foto: captură Antena 3

"Între cele două omoruri, au trecut aproximativ patru luni. Cine ar putea crede că două fapte atât de îngrozitoare, de omor, precedate şi urmate de celelalte sălbăticii, săvârşite la un interval relativ scurt de timp, se estompează într-atât în mintea autorului, încât acesta nu-şi mai aminteşte unde a abandonat resturile umane ale victimelor, ucise în urmă cu două zile, respectiv patru luni ? E o întrebare retorică, evident... Cred că, având mai multe victime pe conştiinţă, Dincă e într-o fază de negare, de respingere şi auto-convingere, într-o stare psihică tulbure, de confruntare interioară cu propriile fapte, dar şi cu perspectiva propriei evoluţii dominat fiind de frica de răspunderea ce se prefigurează", a declarat  Valeriu Şuhan.

Fostul ofiţer de poliţie judiciară spune că aşa se explică plimbarea anchetatorilor, fără rezultat, în primele zile şi "amneziile" sale.

"În opinia mea, Dincă Gheorghe este ucigaşul celor două fete, Alexandra şi Luiza, dar şi al altora ca ele. Sunt câteva elemente recente care mă îndreptăţesc să spun asta. Dincă recunoaşte că a luat viaţa celor două victime, afirmând în mod mincinos dar convenabil sieşi din perspectiva încadrării juridice a faptelor sale, omor calificat sau lovituri cauzatoare de moarte, şi că în în nici unul dintre cazuri, nu a avut intenţia de a ucide, ci pur şi simplu le-a lovit cu pumnul, ceea ce le-a cauzat moartea. (...) De la început, mi-a atras atenţia şi am comentat împreună, că recunoaşterea cu atâta grabă a săvârşirii celor două îngrozitoare fapte, coroborat cu alte situaţii concrete pe care le-am detaliat la vremea respectivă, îmi trezeşte temerea că, toate la un loc, se constituie într-o perdea de fum în spatele căreia se află adevărata faţă a lui Dincă, un monstru", a mai declarat Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară.

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune că are suspiciunea că probele găsite recent în pădurea de la lângă Caracal „nu au fost poziţionate acolo de câteva luni". Cenuşa şi oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetaţia, spune acesta.

Anchetatorii au reluat, miercuri, verificările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, acolo unde acesta a spus că a ucis două tinere.

În ultimele două zile, Dincă a condus anchetatorii într-o pădure din apropiere, unde a fost găsit un sac cu oase şi cenuşă, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel