Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetiță moldoveancă, dată dispărută în Italia de bunică după ce tatăl a plecat cu ea fără să spună nimic, a fost găsită
WhatsApp
O fetiță moldoveancă în vârstă de patru ani, Amina Spînu, care a fost dată dispărută în Italia, a fost găsită în siguranță, după o serie de evenimente care au ținut întreaga comunitate în suspans. 
Fetiță moldoveancă, dată dispărută în Italia de bunică după ce tatăl a plecat cu ea fără să spună nimic, a fost găsită / Foto: AI generator

Incidentul a început în seara de 12 august 2024, când Amina a dispărut din localitatea Polesella, provincia Rovigo, din regiunea Veneto, Italia, după ce tatăl ei, Ion Spînu, a plecat cu ea fără a informa pe nimeni, conform presei străine.

Inițial, fetița a fost văzută ultima dată în jurul orei 19:00, când a părăsit barul Cremlino împreună cu tatăl său. După ce cei doi nu s-au întors la locuința bunicii materne, Maia Sofronovici, care avea grijă de Amina de la moartea tragică a mamei sale, bunica a intrat în panică și a alertat autoritățile. Maia a făcut și un apel disperat pe rețelele de socializare, unde a distribuit fotografii ale fetiței și tatălui acesteia, solicitând ajutorul comunității.

 

Bunica fetei a anunțat dispariția

 

Valeria Spînu, mama fetiței, a murit într-un accident rutier în Italia în august 2023. Pe atunci, Valeria se deplasa pe bicicletă, având-o pe Amina pe scaunul pentru copii, când au fost lovite de o motocicletă pe Strada Statală 16 „Adriatica”. În urma impactului devastator, Valeria a decedat pe loc, însă Amina a supraviețuit, ceea ce a făcut ca dispariția ei să fie și mai greu de suportat pentru familie.

Alarmată de dispariția nepoatei sale, Maia Sofronovici a devenit tot mai îngrijorată. Mai ales că un martor local a afirmat că l-a văzut pe Ion Spînu la un supermarket din zonă, însoțit de o femeie necunoscută, ceea ce a ridicat și mai multe semne de întrebare. Potrivit acestui martor, Amina părea să fie liniștită și se juca în parcarea magazinului, în timp ce tatăl ei conversa relaxat cu un alt client.

Autoritățile locale au demarat imediat căutările și au mobilizat resurse semnificative pentru a localiza fetița. Comunitatea din Polesella a reacționat prompt, distribuit mesajele bunicii și oferind sprijin în eforturile de căutare. Însă, pe măsură ce orele treceau fără vești clare, îngrijorarea creștea, mai ales că nu existau indicii clare despre intențiile lui Ion Spînu.

 

Fetița a fost găsită

 

În cursul dimineții de 14 august 2024, forțele de ordine din Polesella au reușit să o găsească pe Amina teafără. Bunica fetiței a confirmat vestea printr-o postare pe un grup local de Facebook, mulțumind tuturor celor care au contribuit la găsirea nepoatei sale și subliniind că autoritățile lucrează acum la rezolvarea situației.

Potrivit unor surse, fetița era cu tatăl său în momentul găsirii, iar acesta cooperează cu autoritățile pentru a clarifica motivele care l-au determinat să plece fără să anunțe pe nimeni.

Finalul fericit al acestei povești a adus o ușurare uriașă pentru toți cei implicați, iar autoritățile continuă să investigheze circumstanțele care au dus la această dispariție.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel