Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fenomen astronomic deosebit, mâine 23 mai: Luna Florilor va străluci pe cerul Italiei
WhatsApp
Fenomen astronomic rar. Luna Florilor va putea fi observată joi, 23 mai, pe cerul Italiei. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com / Ai generated image

Pe 23 mai 2024, cerul va fi luminat de o spectaculoasă Lună Florilor cunoscută și sub numele de Luna Plină a lunii mai. Această minunată manifestare astronomică va încânta observatorii începând cu seara, când discul lunar va apărea în sud-estul cerului și va lumina până în dimineața următoare.

Numele "Full Flower Moon" are rădăcini adânci în cultura nativilor americani, care au atribuit fiecărei luni pline nume asociate cu evenimente naturale semnificative pentru comunitatea lor. Luna Plină de Flori este un omagiu adus exploziei florale din primăvară, momentul culminant al sezonului așteptat cu nerăbdare după iernile aspre și deseori periculoase. Triburile Algonquin au fost printre cei mai influenți în alegerea acestui nume cu secole în urmă.

În timp ce se îndreaptă spre orizontul de sud-est, Luna plină va fi în conjuncție astrală cu strălucitoarea stea Antares, o supergigantă roșie situată la 550 de ani lumină distanță de Pământ. Această conjuncție va oferi un spectacol astronomic fascinant, cu Luna strălucind alături de una dintre cele mai mari stele cunoscute. 

Pentru cei pasionați de observații astronomice, mai există și alte evenimente deosebite pe cer până la sfârșitul lunii mai, inclusiv o conjuncție astrală între Lună și Saturn pe 31 mai. De asemenea, cu un telescop, puteți să vă bucurați de vizionarea cometei C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS și a asteroidelor Pallas și Euterpe.

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel