Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fără programare și cu banii luați: Cum acționează "intermediarii" care promit românilor din străinătate programări la consulate
WhatsApp
Românii care apelează la intermediari pentru a obține programări la consulate se pot trezi în situația de a fi șantajate de escroci pentru a le debloca posibilitatea de a se programa. Mai mult, unori românii se trezesc cu banii luați degeaba. O organizație a românilor din Germania trage un semnal de alarmă.  
Consulatul României din Munchen

Organizația "Comunitatea Românilor din Rin-Main" trage un semnal de alarmă cu privire la specula cu programări la consulate. Astfel, reprezentanții asociației îi îndeamnă pe români să nu mai plătească intermediari pentru a obține programări la consulate, astfel creându-se un lanț de nereguli. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, organizația detaliază cum funcționează mafia programărilor la consulate. 

"Nu vă mai lăsați păcăliți și păcălite! NU mai încurajați specula cu programări la consulate că faceți rău tuturor! NU mai plătiți persoane intermediare pentru a obține programări la consulate!

Aceste persoane intermediare vă blochează programările, dacă nu le-ați plăti pe aceste persoane, ele nu ar mai avea pe cine să păcălească! Din cauza programărilor blocate de ele, 40% din programările online nu se prezintă la ghișeu la consulat, zilnic! De ce nu se prezintă? Pentru că programările sunt făcute fictiv de către persoanele intermediare pe numele și datele dumneavoastră personale cu rezultatul că dumneavoastră nu vă mai puteți face programare (econsulat detectând că aveți deja una) și persoanele intermediare vă vor șantaja să le dați bani ca să vă programeze!

Mai jos aveți o mostră de acum câteva zile, din 31 de comentarii, 5 persoane s-au lăsat păcălite. Nu fiți și dumneavoastră printre ele! Opriți specula cu programări!", este mesajul postat pe Facebook de "Comunitatea Românilor din Rin-Main", Germania.

Românii din străinătate ar putea obține cazierul judiciar online, direct din țară

 

Românii din străinătate vor putea solicita online cazierul, direct din țară, fără să meargă la misiunile diplomatice românești, potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat.

Mai mulți parlamentari au depus pentru dezbatere la Senat un proiect de lege prin care serviciile publice oferite românilor din străinătate să fie îmbunătățite, prin introducerea unor măsuri de digitalizare și reducere a birocrației.

Mai exact, printre altele, de anul viitor, cererile de obținere a certificatului de cazier judiciar vor putea fi depuse de românii de peste hotare și prin mijloace electronice, direct la secțiile de poliție din țară, nu doar la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, cum se întâmplă în prezent. 

Citește mai multe despre acest nou proiect legislativ aici.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
01 dec 2023, 17:22
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
Spectacola.ro
02 dec 2023, 18:02
DCNews.ro
02 dec 2023, 16:03
DCMedical.ro
01 dec 2023, 17:22
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
Spectacola.ro
02 dec 2023, 18:02
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCNews.ro
02 dec 2023, 16:03