Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Facebook și Instagram, amendate cu 3,5 milioane de euro în Italia pentru modul în care gestionează datele utilizatorilor
WhatsApp
Autoritatea antitrust din Italia a aplicat o amendă de 3,5 milioane de euro companiei Meta pentru practici comerciale neloiale. 

Anunțul a fost făcut de Autoritatea pentru Concurență și Piață, explicând că „în procesul de înregistrare pe Instagram, utilizatorii nu au primit informații clare privind colectarea și utilizarea datelor lor în scopuri comerciale”.

În plus, compania Meta este acuzată că "în cazul suspendării conturilor de Facebook și Instagram, nu au fost furnizate comunicări utile pentru eventuale obiecții”. 

"Nu suntem de acord cu decizia luată de Agcm și luăm în considerare posibilele acțiuni ce pot fi întreprinse”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta, după ce Autoritatea Antitrust a anunțat aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de euro pentru practici comerciale neloiale.

"Încă din august 2023 am făcut schimbări pentru utilizatorii italieni care abordează problemele ridicate de Agcm. Am clarificat și mai mult modul în care folosim datele pentru a afișa reclame personalizate pe Instagram și am oferit utilizatorilor informații suplimentare și opțiuni de apel în cazul în care contul lor este suspendat", se mai arată în comunicatul Meta citat de agenția italiană de presă ANSA. 

 

-------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel