Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie urmată de un incendiu, foarte aproape de România: O fregată rusă arde în largul Insulei Șerpilor
WhatsApp
Explozie urmată de un incendiu, foarte aproape de România. O fregată rusă arde în largul Insulei Șerpilor. Potrivit unor surse ale jurnaliștilor din Odesa, nava a fost lovită de o rachetă ucraineană Neptun.

O fregată rusă de tip Burevestnik, din cadrul Proiectului 11356P, a luat foc în largul Insulei Șerpilor.

Acest lucru este raportat de ediția din Odesa a Dumskaya. O explozie urmată de un incendiu a avut loc pe navă. Informațiile despre incendiul de pe navă au apărut pe rețelele de socializare pe 5 mai, notează ediția.

Avioane inamice survolează această zonă a Mării Negre, iar navele de salvare din Crimeea, ocupată temporar, au venit în ajutorul navei.

Explozie urmată de un incendiu, foarte aproape de România

 

Potrivit surselor Dumskaya, nava a fost lovită de o rachetă ucraineană Neptun.

PND Oleksiy Goncharenko a confirmat naufragiul fregatei.

"Știți, există un "amiral Makarov". A devenit foarte rău și a fost din nou pedepsit de zeul mării. O altă navă de război rusă nu a mers "unde trebuia", dar a ajuns unde trebuia. Și sperăm că mai târziu va merge și ea "unde trebuie", - a spus deputatul.

În același timp, o actualizare din partea Statului Major General a precizat că rușii au mai pierdut o navă/submarin la 6 mai.

"Amiralul Makarov" este a treia fregată din cadrul Proiectului 11356R în serviciul Flotei rusești din Marea Neagră. Nava face parte din divizia 30 de nave de suprafață.

Fregata a fost pusă la punct la 29 februarie 2012 la șantierul naval Yantar din Kaliningrad. Acesta a fost lansat la 2 septembrie 2015.

Nava este echipată cu sisteme de război electronic, rachete de croazieră Kalibr, rachete anti-navă Oniks, sisteme BUK și Igla-S, avioane Ka-27PL sau Ka-31 și UAV-uri Orlan.

După cum a raportat UNIAN, fregata de rachete Moskva a Flotei rusești din Marea Neagră a fost scufundată pe 13 aprilie. Mai multe rachete Neptun au lovit nava rusă și aceasta a luat foc.

Americanii au ajutat Ucraina să lovească Moskva, nava amiral rusă scufundată în aprilie

 

Statele Unite au furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să localizeze și să lovească Crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră luna trecută, un alt semn că administrația își relaxează limitările autoimpuse cu privire la cât de departe va merge în a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei, au declarat oficiali americani citați de cotidianul New York Times.

Ajutorul care a contribuit la scufundarea navei amiral face parte dintr-un efort clasificat continuu al administrației Biden de a furniza Ucrainei informații în timp real despre câmpul de luptă. Aceste informații includ mișcările anticipate ale trupelor rusești, culese dintr-o evaluare americană recentă a planului de luptă al Moscovei pentru luptele din regiunea Donbas din estul Ucrainei, au mai declarat oficialii.

Administrația Biden a încercat să păstreze secrete o mare parte din informațiile privind câmpul de luptă și maritime pe care le împărtășește cu ucrainenii, de teamă că vor fi considerate o escaladare și îl vor provoca pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Dar, în ultimele săptămâni, Statele Unite au accelerat trimiterea de arme mai grele către Ucraina și au solicitat Congresului un ajutor militar, economic și umanitar suplimentar extraordinar de 33 de miliarde de dolari, demonstrând cât de repede se schimbă restricțiile americane privind sprijinul acordat Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel